Kepan yritysvastuukannanotot

Kepan lausuntoja ja kannanottoja yritysvastuuseen liittyen.

Dokumentit ovat pdf-muodossa.

2014

2013

2012

 • Kepan lausunto maakohtaisesta raportointijärjestelmästä
  Euroopan komissio julkisti 25. lokakuuta toimenpidepaketin vastuullisen yritystoiminnan edistämiseksi. Osana pakettia komissio ehdottaa, että EU:ssa pörssilistattujen ja suurten listaamattomien öljy-, kaasu-, kaivos- ja metsäsektorilla toimivien yritysten tulisi julkistaa maksunsa hallituksille jokaisessa maassa, jossa ne toimivat. Kepa lausui aiheesta eduskunnan talousvaliokunnalle 24.2.2012.
 • Kepan kirje yritysten maakohtaisesta raportoinnista työministeri Lauri Ihalaiselle (englanniksi) 16.2.2012.
  Euroopan komissio ehdotti lokakuussa 2011, että EU:ssa pörssilistattujen ja suurten listaamattomien öljy-, kaasu-, kaivos- ja metsäsektorilla toimivien yritysten tulisi julkistaa maksatuksensa hallituksille jokaisessa maassa, jossa ne toimivat. Kepan mielestä ehdotus on historiallinen askel kohti monikansallisten yritysten ja hallitusten avoimuutta ja vastuullisuutta, ja edistäisi köyhyyden vastaista taistelua.

2010

 • Kepan lausunto biodieselistä. Kesäkuu 2010.
  Kepa vetosi Helsingin kaupunkiin ja Helsingin seudun liikenteeseen, että ne pidättäytyisivät käyttämästä ruokakasveista tuotettuja biopolttoaineita. Biopolttoaineiden köyhyys- ja ympäristövaikutukset on saatava kuriin, ennen kuin niitä aletaan laajamittaisesti käyttää liikenteessä.

2008

 • Tiedä mitä tankkaat
  Kepan vapaaehtoisverkosto Globbarit kampanjoi ruokakriisin kärjistyessä keväällä 2008, että EU luopuisi tavoitteestaan lisätä biopolttoaineiden tuotantoa ennen kuin toisen sukupolven ilmasto- ja ihmisystävällisemmät polttoaineet ovat saatavilla.
 • Äänestä kuntasi reiluksi
  Kuntavaalien alla Globbarit kampanjoivat muun muassa eettisten julkisten hankintojen puolesta.

2007