Uutinen

Maailma kylässä: Vesi kielellä festareilla - etnistä, luomua ja reilua

Kun maailma tulee jälleen kylään Helsinkiin, voi festarikävijä maistella lukuisia eri alueiden erikoisherkkuja kätevästi yhden viikonlopun aikana.
Leona Kotilainen
23.5.2006

Ruoanvalmistusta Maailma kylässä -festarilla (Kuva: Riikka Kiljunen) Tänä vuonna eri ruokamyyjiä on Maailma kylässä -festivaalilla yli viisikymmentä, ja niiden myyntipisteissä pääsee haistelemaan ja maistelemaan vaikkapa kurdilaisia leivonnaisia, kanaa gambialaisittain tai tofua ja kasvispullia á la Vietnam.

Läheskään kaikki halukkaat eivät ruokiaan pääse festivaalille myymään, vaan kansalaisjärjestöt ovat etusijalla.

"Otamme ensisijaisesti järjestöjä myymään ruokaa. Mutta koska ne eivät pysty tarjoamaan tarpeeksi ruokaa kymmenille tuhansille nälkäisille suille, otamme mukaan myös etnistä ruokaa valmistavia ammattilaismyyjiä", kertoo Maailma kylässä -festivaalin tuottaja Kai Artes.

Festivaali suosii reilusti ja luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita. "Kaikki ruokamyyjät sitoutuvat käyttämään reilun kaupan tuotteita silloin kun se on mahdollista. Lisäksi suosittelemme heille luomun ja lähiruuan käyttöä", lupaa Artes.

Maailma kylässä -festivaali pidetään Helsingissä Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa 27.-28. toukokuuta.

Lisää tietoa aiheesta