Perheet omistavat 90 prosenttia maailman maatiloista. Kuvassa liberialaisia viljelijöitä.
Kuva:
ONE.org
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa ruokafaktat, kehityskritiikki, malaria, tekniikkapläjäys ja rankka video maariidoista.
Jukka Aronen
12.12.2014

1. 14 faktaa ruoasta

ONE-järjestön blogi vyöryttää tilastoja maailman ruoantuotannosta. Tiesitkö, että planeetan väestö saa kolme neljäsosaa ravinnostaan 12 kasvista ja viidestä eläinlajista?

2. Älä pelasta maailmaa

Berliinissä asuva ihmisoikeus- ja kehitysasiantuntija Michael Hobbes pyytää meitä lopettamaan (turhan) maailman pelastamisen. Hän itse käyttäisi kahta menetelmää: maksamalla tuloksista ja uudistamalla datan, jota saadaan köyhistä maista. Kannattaa lukea.

3. Malaria vähenee

WHO:n malariaraportti tarjoilee hyviä uutisia: vuosina 2000-2013 malariakuolleisuus väheni 47 prosenttia kokonaisuudessaan ja 54 prosenttia Afrikassa.

4. Tekniikkapläjäys

Lista uusista keksinnöistä, joilla edistetään kestävää kehitystä, pieni hitunen kerrallaan. Mukana muun muassa vuonna 2017 markkinoille tuleva mullistava biomateriaali, joka pitää rokotteet kylminä pitkien ja hankalien kuljetusten aikana.

5. Video maariidoista

Taksvärkin kambodzhalaisen kumppanin Licadhon tekemä rankka kampanjavideo Kambodzhan ihmisoikeustilanteesta. Väkivaltaista poliisia uhmaavat mielenosoittajat vastustavat paikallisten rakennushankkeiden nimissä tehtyjä laittomia karkoituksia ja maananastusta.