Kuva:
Afropunk.com
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa Afrikan barbit, rikkaiden asuinpaikat, malariaverkot vedessä, kahdeksan ratkaisua maailman nälkään ja tilastopläjäys.
Jukka Aronen
6.2.2015

1. Afrikkalainen barbi

Nigerialainen Taofick Okoya ei halunnut, että hänen tyttärensä leikkisi barbinukella. Mies alkoi valmistaa afrikkalaiselta näyttäviä nukkeja, joita myydään nyt Nigeriassa enemmän kuin barbeja.

2. Missä rikkaat asuvat?

Oxfamin tuoreen raportin mukaan maailman rikkain prosentti omistaa vuoteen 2016 mennessä enemmän kuin planeetan köyhempi puolisko. BBC:n infografiikka kertoo, missä päin maailmaa rikkaimmat 47 miljoonaa ihmistä asuvat.

3. Malariaverkot veteen

The New York Timesin kiinnostava juttu siitä, kuinka köyhissä sambialaisissa perheissä on päätettävä, käyttääkö malariaverkkoa suojelemaan tappavalta taudilta vaiko kalastukseen, jotta perheellä olisi edes jotain syötävää.

4. Ratkaisut maailman nälkään

The Guardian -lehden Alex Renton esittää blogissaan kahdeksan keinoa, joilla maailman nälkäongelma saadaan ratkottua. Hän pisteyttää niiden toteuttamismahdollisuudet nollasta kymppiin. Liharuoasta luopuminen koko maailmassa saa pisteitä nolla, mutta on joukossa yksi yhdeksikkökin.

5. Tilastopläjäys

Oxfamin strateginen neuvonantaja Duncan Green on koonnut blogiinsa listan helposti pureskeltavia perustilastoja konflikteista, luonnonkatastrofeista ja humanitäärisestä avusta. Saa varastaa!