Hans Rosling kertomassa, että maailman lasten väkiluku on jäämässä kahteen miljardiin. Planeetan koko väkiluku kasvaa siis enää "pakolliset" neljä miljardia ja tasaantuu sitten tai jopa kääntyy laskuun.
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa.
Jukka Aronen
20.1.2014

1. Väestö kasvaa, älkää hätääntykö
Kepan verkkotoimituksen suosikkiguru Hans Rosling on jälleen vauhdissa. Miehen BBC:llä esittämä tunnin show on verkossa - ja kaataa ennakkoluulojamme väestönkasvusta.

2. Kymmenen pensselinvetoa kehitysyhteistyöstä
Brittiläinen kehitystutkija Owen Barder maalaa 10 provosoivaa väitettä kehitysyhteistyöstä: "Köyhyydenvastainen kamppailu ei tarkoita enää köyhien auttamista köyhissä maissa" ja muita helmiä.

3. Varoittavia tarinoita kehyväelle
Oxfamin Duncan Green mainostaa kirjaa, jossa kerrotaan hauskoja tarinoita kehitysyhteistyön haasteista. Miksi koululaiset eivät kelpuuttaneet luokkaan lautalattiaa ja muita opettavaisia kertomuksia.

4. Kony 20Never
Muistatko vielä Kony 2012 -kampanjan ja siitä nousseen kohun? Konya vuosia etsinyt mies yrittää Foreign Affairs -lehden artikkelissa päästä Afrikan etsityimmän miehen pään sisälle. Onko Kony hullu vai hyväksikäyttäjä? Ja löydetäänkö häntä koskaan?

5. EU Aid Explorer
Euroopan unioni on kollektiivisesti maailman suurin kehitysavunantaja. Komission lanseeraama uusi sivusto kertoo, mihin apu kohdistuu ja tuhat muuta asiaa. Tarkista vaikkapa, mitä maita Australia tukee. PS. Muista myös Globaaliomatunto.eu.