Kuvassa ei ole hallusinaatio vaan maailmankartta, jossa maiden koko määräytyy niiden varallisuuden mukaan.
Kuva:
Worldmapper.org
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa.
Jukka Aronen
14.3.2014

1. Afrikan kartat
Kahdeksan karttaa, jotka muuttavat käsityksesi Afrikasta. Missä asuvat maailman orjat ja mahtuisivatko Yhdysvallat ja Kiina Afrikan mantereen sisälle?

2. Herkut vaarassa
Ilmastonmuutos uhkaa vaikeuttaa joidenkin ruokien ja juomien tuotantoa. Huffington Post kertoo, mitä saattaa tapahtua muun muassa kahville, suklaalle ja viineille.

3. Afrikkalaiset miljardöörit
Nihkeästi köyhille tihkuva, mutta reippaasti etenevä afrikkalainen talouskasvu on alkanut tuottaa yhä enemmän miljardöörejä. Forbesin tuoreella listalla on ensimmäistä kertaa afrikkalainen liikemies maailman 25 äveriäimmän joukossa. Hänellä ei ole gepardihattua päässä.

4. Epätasa-arvo vie barrikadeille
Taloudellinen epätasa-arvo on nostattanut protesteja ympäri maailman. Mutta kuinka monta? Oikea vastaus on 488 protestia seitsemässä vuodessa. Väkivaltaisimpia protestit ovat olleet köyhimmissä maissa.

5. Tansanian naiset
Tansaniassa laaditaan uutta perustuslakia, ja järjestöt lobbaavat, jotta naisten oikeudet nousisivat agendalle. Kampanjavideolla prostituutioon pakotettu tansanialainen nainen kertoo tarinansa. Kuva on animoitu, jotta naista ei voida tunnistaa.