Kuva:
Angélica Dass
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa ihonvärigalleria, maahanmuuttomyytit, sadan vuoden rupeama, hybridisiemenet ja ehkäisyvälineet.
Jukka Aronen
17.4.2015

1. Kaikki ihon värit

Brasilialainen valokuvaaja Angélica Dass on kuvannut ihmisten kasvoja ympäri maailman. Lopputuloksena on hätkähdyttävä galleria, jossa ihmiset on järjestetty pantone-värikartan mukaan. Tarkoituksena on osoittaa, että ihonväri yhdistää ihmiskunnan, ei hajoita sitä palasiksi.

2. Myyttejä maahanmuutosta

Vievätkö maahanmuuttajat meidän työpaikkamme? Yhdysvaltalainen radiotoimittaja vääntää hienosti rautalangasta, miksi näin ei ole tapahtunut hänen maassaan.

3. Sadan vuoden rupeama

Maailmanpankki ja muut kertovat meille, että äärimmäinen köyhyys poistuu melkeinpä kokonaan vuoteen 2030 mennessä, mutta antropologi Jason Hickel ei usko. Hän tarkastelee tilastoja ja päättelee, että nykymenolla siihen menee sata vuotta.

4. #FreeTheSeed

Pitääkö Ugandan maanviljelijät jättää rauhaan ja suojella heitä kapitalististen yritysten hybridisiemeniltä? Ei, sanoo Boring development -blogi.

5. The Amazing contraception

Rikkaissa länsimaissa ei osata arvostaa ehkäisyä, sanoo kenialainen Faustina Fynn-Nyame. Hän kertoo muun muassa tarinan viiden lapsen äidistä, joka asuu liian kaukana terveysklinikasta, jotta saisi ehkäisyneuvontaa. 225 miljoonaa naista haluaisi välttää raskauden, mutta ei voi käyttää ehkäisyä.