Tansanialaisen Agnesin laukun sisältö.
Kuva:
Anna Kari
WaterAid
Blogi

Viisi hyvää linkkiä

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa äitien pakkaukset, sukupuolidata, järjestösankarit, Eevan nettikauppa ja Applen verovälttely.
Jukka Aronen
18.2.2016

1. Äitien pakkaukset

Suomi on tunnettu synnytyksen jälkeen annettavista äitiyspakkauksista, mutta mitä maailman naiset pakkaavat omaan laukkuunsa, kun lähtevät synnyttämään? Hieno kuvasarja avaa kassien yllättävät sisällöt Australiassa, Sambiassa, Madagascarilla, Malawilla ja muualla.

2. Sukupuolidataa

Mikä on naisten työssäoloaste Afganistanissa? Kuinka monta naista on Tunisian parlamentissa? Vastaukset näihin ja moniin muihin tasa-arvokysymyksiin löydät helposti Maailmanpankin uudesta gender-tietopalvelusta.

3. Järjestösankarit 2015

Guardian-lehti pyysi ehdotuksia vuoden 2015 kehitysyhteistyön sankareiksi. Yli sadan kandidaatin joukosta valikoitui tusinan verran ihmisiä ja järjestöjä, joiden työ on esimerkillistä.

4. Eeva työllistää Nepalissa

Kiinnostava tarina Eeva Valopaasista, jonka elämä muuttui kolmen kuukauden työharjoittelussa Tansaniassa Fidan hankkeessa. Nyt Eeva myy nepalilaisten ex-turvakotiasukkien koruja nettikaupassaan.

5. Irlanti kieltäytyy 19 miljardista

Aggressiivisesta verosuunnittelusta tunnettu teknologiayritys Apple on periaatteessa velkaa 19 miljardia dollaria Irlannille. Irlanti tekee kuitenkin kaikkensa, jotta se ei joutuisi ottamaan rahoja vastaan. Kuulostaa uskomattomalta, mutta selitys löytyy veroparatiisi-Irlannin halusta pysyä houkuttelevana verovälttelijöiden silmissä.