Ihmisjoukko nostaa puhallettavaa maapalloa ilmastomielenosoituksessa.
Blogi

Kepa ja Kehys rakentavat yhteistä kattojärjestöä

Tällä sivulla seurataan Kepan ja Kehyksen muutoshanketta yhteisen kattojärjestön muodostamiseksi.
Kepa ry
27.11.2017

Kepa ja Kehys muodostavat uuden globaalin oikeudenmukaisuuden ja kestävän kehityksen kattojärjestön kesäkuussa 2018. 

  • Uusi globaalin oikeudenmukaisuuden ja kestävän kehityksen yhteistyöjärjestö aloittaa toimintansa 19.6.2018 (ks. vuosikokous 2018 -sivu).  Järjestölle tulee uusi nimi, visuaalinen identiteetti, strategia ja säännöt (pdf).
  • Siirtymäaikana kumpikin järjestö toimii vanhalla nimellään. Virallisissa yhteyksissä Kepa käyttää tilapäistä nimeä Kehys-Kepa ry. Siirtymäajalla noudatetaan yhdistymissopimusta (pdf).
  • Uuden kattojärjestön toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi on aloittanut toimessaan 2.5.2018.

Uutisia ja tiedotteita

Blogitekstit ja asiakirjat vuosilta 2016-2017

Alla linkkejä aihetta käsitteleviin blogiteksteihin ja asiakirjoihin.

Kepan uuden puheenjohtajan haastattelu

28.11.2017. Kepan uusi puheenjohtaja Annu Lehtinen tulee luotsaamaan järjestöä siirtymäajan 2018 tammikuulta kesäkuulle. Katso videohaastattelu.

Tyylieroista, epäluuloista ja eteenpäin katsomisen tarpeesta

23.11.2017. Kepan hallituksen jäsen Teppo Eskelinen kirjoittaa rohkeasti kattojärjestöjen yhdistymisen haasteista blogitekstissään.

10 kysymystä uudesta kattojärjestöstä

22.11.2017. Kehitysyhteistyön kattojärjestöt Kepa ja Kehys ovat historiallisen yhdistymisen kynnyksellä. Mutta mitä yhteinen kattojärjestö käytännössä merkitsisi? Kepan puheenjohtaja Pertti Majanen vastaa Mimosa Hedbergin blogitekstissä.

Pertti Majanen: "Yhdistyminen auttaisi järjestökenttää vastaamaan muuttuviin haasteisiin"

20.11.2017. Jäsenjärjestöjen keskuudessa on jo pidempään kannettu huolta kahden kattojärjestön päällekkäisyyksistä, kirjoittaa Kepan puheenjohtaja Pertti Majanen blogitekstissään.

Suomalaiselle kehityskentälle syntymässä uusi kattojärjestö?

17.11.2017. Suomen kehityskentällä on toiminut pitkään kaksi eri kattojärjestöä. Nyt järjestöjen yhdistyminen uudeksi yhteistyö- ja kattojärjestöksi on lähempänä kuin koskaan, kirjoittaa Mimosa Hedberg Maailman Kuvalehden artikkelissaan.

Tehoa, terästystä ja tutusta luopumista

17.11.2017. Jäsenjärjestöt päättävät reilun viikon päästä, syntyykö Suomeen uusi globaalia oikeudenmukaisuutta ajava kattojärjestö. Kysyimme, millaisena muutos näyttäytyy jäsenistölle? Lue artikkeli.

Tiedote: Kattojärjestön tulevaisuus jäsenten käsissä

14.11.2017. Kepan ja Kehyksen hallitukset näyttävät vihreää valoa yhteiselle kattojärjestölle. Jäsenjärjestöt päättävät marraskuun vuosikokouksissa, syntyykö Suomeen uusi globaalia oikeudenmukaisuutta ja kestävää kehitystä edistävä kattojärjestö. Lue koko tiedote.

Ritva Semi: "Uusi järjestö, mutta kustannustehokkaasti"

14.11.2017. Kepan varapuheenjohtajan Ritva Semin mielestä Kepan ja Kehyksen kannattaa yhdistää voimansa - jo siksi, että kummankin järjestön jäsenistö on käytännössä sama. Uuden järjestön rakentaminen tulee kuitenkin tapahtua kustannustehokkaasti, kirjoittaa Semi blogitekstissään

Kaikki päätösasiakirjat valmiina

13.11.2017. Kepan ja Kehyksen hallitukset ovat hyväksyneet dokumentit, jotka viedään esityksinä kummankin järjestön syyskokouksiin 27.11. Näihin kuuluvat muun muassa uuden järjestön säännöt ja strategia. Asiakirjat ovat nyt julki Syyskokous 2017 -sivulla.

Uuden strategian ja sääntöjen ehdotukset valmiina

3.11.2017. Jäsenjärjestötyöryhmä sai viimeisessä kokouksessaan 2.11. pohjaesityksensä valmiiksi. Dokumentit (uuden järjestön strategia, säännöt, muutossuunnitelma ja yhdistymissopimus) on lähetetty Kepan ja Kehyksen puheenjohtajistoille.

Järjestötyöryhmä loppusuoralla

30.10.2017. Jäsenjärjestötyöryhmä kokoontui toiseksi viimeistä kertaa pohtimaan muun muassa yhteisen kattojärjestön sääntöjä, muutossuunitelmaa sekä Kepan ja Kehyksen välistä yhdistymissopimusta. Ks. kokousmemo 26.10.2017 (pdf).

Timo Lappalainen: "Suurten päätösten hetki syyskokoukselle 27.11."

26.10.2017. Kepan jäsenet pääsevät pian päättämään, ryhdytäänkö Kehyksen kanssa rakentamaan uutta, yhteistä kattojärjestöä, kirjoittaa Kepan toiminnanjohtaja blogitekstissään. Tervetuloa omistamaan, vaikuttamaan ja rakentamaan tulevaisuutta!

Strategian kakkosversio työn alla

13.10.2017. Jäsenjärjestötyöryhmä jatkoi strategialuonnoksen työstämistä saadun palautteen perusteella. Työn alla oli muun muassa kattojärjestön ja jäsenjärjestöjen suhde, jäsenjärjestöjen osallistaminen ja kattojärjestön temaattinen asiantuntijuus vaikuttamistyössä. Luonnos hiotaan loppuun 2.11. pidettävässä kokouksessa. Ks. kokousmemo 12.10.2017 (pdf).

Ensimmäiset sääntö- ja strategialuonnokset julki

2.10.2017. Jäsenjärjestötyöryhmän luonnostelemat ensimmäiset versiot uuden järjestön säännöistä ja strategiasta ovat nyt julki. Kyse on alustavista luonnoksista, jotka ovat keskeneräisiä ja joita työryhmä tulee työstämään tulevissa kokouksissaan lokakuun 2017 aikana. Ks. kokousmemo 28.9.2017 (pdf).

Järjestötyöryhmä hahmotteli uutta strategiaa

26.9.2017. Syyskuun 21. päivänä kokoontunut jäsenjärjestötyöryhmä jatkoi ja syvensi toiminta-ajatuksen, vision ja arvojen määrittelyä Kepan ja Kehyksen strategioiden pohjalta. Tavoitteena on, että uutta strategialuonnosta voitaisiin jo jakaa 9.10. yhteiskokoukseen osallistuville (hallituksille, toimiville johdoille, henkilöstön edustajille). Ks. kokousmemo (pdf).

Järjestötyöryhmä pohti uuden järjestön arvopohjaa ja tarpeellisuutta

11.9.2017. Jäsenjärjestötyöryhmä pohti 7.9. mitä arvopohjaa uusi järjestö edustaa, minkälaista tulevaisuutta se on luomassa, mihin tarpeeseen se vastaa ja mikä tekee uudesta järjestöstä elinvoimaisen vielä vuosikymmenien päästä. Ks. kokousmemo (pdf).

Järjestötyöryhmä määritteli muutoshankkeen avainkysymykset

24.8.2017. Jäsenjärjestötyöryhmä työsti 22.8. pidetyssä kokouksessaan seitsemän avainkysymyksen listan, joka ohjaa jatkotyöskentelyä. Ks. kokousmemo (pdf ).

Järjestötyöryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa ja jäsenteli tavoitteitaan

21.8.2017. Kepan ja Kehyksen yhteisen muutoshankkeen "työnyrkkinä" toimiva jäsenjärjestötyöryhmä aloitti koko syksyn kestävän kokoustensa sarjan 9.8. keskustelemalla työtavastaan ja toimeksiannostaan. Ks. kokousmemo (pdf).

Kevätkokoukset päättivät koota työryhmän ja palkata konsultin

23.5.2017. Kepan ja Kehyksen sääntömääräiset kevätkokoukset päättivät valmistella yhden yhteistyö- ja kattojärjestön rakentamista. Molempien järjestöjen hallitukset ovat päättäneet koota yhdeksän hengen työryhmän ja palkata ryhmän tueksi ulkopuolisen konsultin, Juha Heikkalan, tukemaan ryhmän työtä. 

Ritva Semi: "Kepan perustehtävä säilytettävä ja kirkastettava"

24.4.2017. Kepan hallituksen toinen varapuheenjohtaja Ritva Semi kirjoittaa: "Yhteisen järjestön rakentamisessa tarvitaan rohkeutta, mutta samalla on myös syytä pitää pää kylmänä. Järjestöjen yhdistymisprosessista ei voi tulla ikiliikkujaa, jossa järjestöjen toimintaan, koulutukseen, tiedotukseen ja vaikuttamistyöhön tarkoitetut voimavarat valuvat järjestörakenteiden suunnitteluun."

Timo Lappalainen: "Voisiko yksi plus yksi olla enemmän kuin kaksi?"

23.11.2016. Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen pohtii että yksi plus yksi, eli Kepa plus Kehys, voisi olla yhteensä enemmän kuin kaksi. "Kepan ja Kehyksen resurssien yhdistämisellä saisimme eri tasot, kansallisen, EU-tason ja kansainvälisen tason, linkitettyä toiminnassamme yhdeksi integroiduksi kokonaisuudeksi."