8 loka 2018

Vaikuta EU-politiikkaan Suomessa


Aika:
8.10.2018 09:00 – 15:00
Osoite:
Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä:
Järjestäjä:
Kehys ry ja Kepa ry yhdistyvät uudeksi kansalaisjärjestö Fingoksi syksyn 2018 aikana. Tämän koulutuksen tuottaa Kehys ry.

Järjestöille suunnatussa koulutuksessa selviää, miten Suomen linja eri EU-kysymyksissä muodostuu, millainen lobbaus toimii tehokkaimmin ja millaisia vaikuttamismahdollisuuksia Suomen EU-puheenjohtajuus syksyllä 2019 tuo mukanaan.

Koulutuksessa tutustumme mm. EU-päätöksentekoon Suomen eduskunnassa, suomalaisten järjestöjen EU-vaikuttamiseen sekä Suomen EU-puheenjohtajuuden avaamiin vaikuttamismahdollisuuksiin. Samalla etsimme käytännön eväitä osallistujien omaan vaikuttamistyöhön.

Maksuton koulutus on suunnattu erityisesti kansalaisjärjestöjen aktiiveille ja työntekijöille, mutta myös muut EU-vaikuttamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Koulutukseen osallistujille tarjotaan lounas ja kahvit.

Koulutuksen asiantuntijavieraina toimivat Journalisti-lehden päätoimittaja ja aiemmin meppiavustajana työskennellyt Maria Pettersson, pitkän linjan EU-vaikuttaja Juha Ruippo Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:sta, valiokuntaneuvos Anna Sorto eduskunnan suuresta valiokunnasta sekä vaikuttamistyön koordinaattori Jussi Kanner Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehyksestä.

 


Yhteystiedot:
Elina Mikola, elina.mikola (at) kehys.fi, puh: 046 851 5974