28 huhti 2018

Turvapaikanhakijataustaiset nuoret kaipaavat tukiperheitä


Aika:
28.4.2018 10:00 – 29.4.2018 16:00
Osoite:
Nurmijärven Nukari
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
Yhteiset Lapsemme ry

Kesä tulossa ja turvapaikanhakijataustaisia nuoria on vailla välittävää, sitoutunutta tukiperhettä. Löytyisikö sinun perheesi elämästä tilaa nuorelle 1-3 kertaa kuukaudessa?

Nuoren kanssa voi elää tavallista arkea, ottaa mukaan retkelle, kesämökille, sukujuhliin tai ihan vain puuhailla kotona yhdessä. Erityistaitoja ei tarvita, vaan vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään ja matkan aikana on tarjolla tukea.

Tule mukaan turvapaikanhakijataustaisten nuorten tukiperheiden ja tukihenkilöiden koulutukseen lauantaina 28.4. ja sunnuntaina 29.4. klo 10-16. Koulutus pidetään Nurmijärven Nukarilla, ja se on osallistujille maksuton. Voimme järjestää kyydin sitä tarvitseville Jokelan asemalta. 

Toimintaan osallistuvia nuoria asuu mm. Nurmijärvellä ja Pukkilassa. Vapaaehtoisena voi lisäksi toimia esimerkiksi Keski-Uudellamaalla, pääkaupunkiseudulla tai Pukkilan lähikunnissa. Nuoret ovat 13-18-vuotiaita.

Etsimme tukiperheiksi ja tukihenkilöiksi tavallisia, turvallisia aikuisia ja perheitä, jotka ovat valmiita jakamaan arkeaan ilman perhettään elävän nuoren kanssa 1-3 kertaa kuukaudessa.


Koulutuksessa saat valmiudet toimia yksin tulleen turvapaikanhakijataustaisen nuoren vapaaehtoisena tukiperheenä tai tukihenkilönä. Haastattelemme kaikki osallistujat puhelimitse ennen koulutusta. Kaikilta toimintaan mukaan lähteviltä tarkastetaan heidän suostumuksellaan rikostaustaote ja sosiaalitoimen asiakasrekisteritiedot. Toivomme vapaaehtoisilta sitoutumista toimintaan tarvittaessa pitkäkestoisesti, mutta sitoutumisesta voi päättää koulutuksen jälkeen. 

Ilmoittautumiset koulutukseen nettilomakkeella tai sähköpostilla: heini.aaltonen@yhteisetlapsemme.fi

Soita meille ja kysy lisää: puh. 044 7211 245, heini.aaltonen@yhteisetlapsemme.fi tai puh. 044 7211 244, piia.sauranen@yhteisetlapsemme.fi.