26 marras 2018

Siemenpuun 20 v-juhlaseminaari


Aika:
26.11.2018 15:00 – 19:00
Osoite:
Arbetets Vännerin juhlasali, Annankatu 26
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä:
Järjestäjä:
SIEMENPUU FOUNDATION

Siemenpuu-säätiö täyttää 20 vuotta! Siemenpuun 15 perustajajärjestöä päättivät perustamisesta 26.11.1998. Säätiörekisteriin Siemenpuu merkittiin 5.3.1999.

Kutsumme Siemenpuun ystävät ja tukijat juhlatilaisuuteen 26.11.2018 klo 15 alkaen Arbetets Vännerin juhlasaliin, Annankatu 26, Helsinki.

Tilaisuudella kunnioitetaan myös 30 vuotta sitten murhatun Amazonian metsien ja keräilijäyhteisöjen puolustajan Chico Mendesin muistoa. Tilaisuuden paneelikeskusteluissa pohditaan metsien, metsäyhteisöjen ja metsänpuolustajien puolustamista ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

OHJELMASSA

- Siemenpuun tervetuliaissanat ja pikahistoriikki, puheenjohtaja Marko Ulvila

- Juhlapuhe, kansanedustaja Pekka Haavisto (ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri vuosina 1995-1999)

- Videotervehdykset Brasiliasta, Indonesiasta ja Malista

- Paneelikeskustelu Chico Mendesin merkityksestä ja Suomessa toteutetusta Chico-kampanjasta. Panelisteina kirjailija Risto Isomäki, viestinnän ammattilainen Riikka Kämppi ja Kirkkohallituksen asiantuntija Ilkka Sipiläinen. Juontajana vapaa kirjoittaja Jukka Pääkkönen.

- Musiikkia, Sila Fato

- Paneelikeskustelu metsien, metsäyhteisöjen ja metsänpuolustajien puolustamisesta nykyään ja tulevaisuudessa. Panelisteina Siemenpuun perustajajärjestöjen aktiivit/työntekijät Hanna Aho (SLL, Kepa), Otto Miettinen (Luonto-Liitto, MY) ja Anne Tarvainen (WWF) sekä UM:n edustaja. Juontajana kulttuurintutkija-kirjailija Inkeri Aula.

- Katsahdus tulevaisuuteen

- Tarjoilua ja vapaata seurustelua, Sila Faton musiikkia

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset 21.11. mennessä sähköpostilla info (at) siemenpuu.org

Katso myös facebook-tapahtuma!

Siemenpuu-säätiö tukee järjestöhankkeita metsien ja metsäyhteisöjen puolustamiseksi kahdessa teemakokonaisuudessa: metsä- ja rannikkoekosysteemien suojelu ja kestävä käyttö sekä metsäyhteisöjen biokulttuuriset oikeudet.