21 syys 2018

Rauhanpäivän brunssiseminaari


Aika:
21.9.2018 11:30 – 14:00
Osoite:
Eurooppasali, Malminkatu 6
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
Rauhankasvatusinstituutti

Rauhankasvatusinstituutilla (RKI) on ilo ja kunnia kutsua teidät brunssille kansainvälisenä rauhanpäivänä 21.9. kuulemaan mitä inklusiivisen, osallisuutta edistävän ja rauhaa rakentavan nuoristyön saralla tapahtuu EU:ssa, yhdessä maailman merkittävimmistä rauhanprojekteista.

Brunssiseminaari pidetään Eurooppasalissa, (Malminkatu 6, Hki) klo 11.30-14.00. Tilaisuudessa on tarjolla syyrialaista brunssia, eurooppalaisen liikkuvuusohjelman asiantuntijoita sekä mahdollisuus saada sparrausta omille yhdenvertaisuutta, inkluusiota, dialogia ja rauhaa käsitteleville projekti-ideoille.

Seminaarissa kuulemme kansanedustaja Saara-Sofia Siréniä, jonka aktiivisen yhteiskunnallisen toimijuuden heräämisessä Euroopan Voluntary Servicellä on ollut merkittävä rooli. OPH:n Erasmus+ youth in action-vastaava Irmeli Karhio puolestaan kertoo, minkälaisia mahdollisuuksia EU tarjoaa tällä hetkellä nuorisoalan toimijoille. RKI:n kansainvälisen toiminnan aktiivit Amiirah Salleh-Hoddin, Julianna Brandt, Liban Sheikh ja Joona Kela avaavat näkökulmia sosiaaliseen inkluusioon, intersektionaalisuuteen, toimijuuteen, turvalliseen tilaan,  sekä osallisuuteen. Seminaarin tarkempi ohjelma liitteenä.

RKI:n kaiken työn ytimessä on rakentaa väkivallatonta ja yhdenvertaista maailmaa tukemalla nuorten valmiuksia yhteiskunnallisten rakenteiden kriittiseen arviointiin ja muutoksen mahdollisuuksien hahmottamiseen. Vahvistamme nuorissa olevaa rohkeutta toimia rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Tule kuulemaan mitä Eurooppa voi tarjota tänä päivänä nuorille. Esittelemme brunssin yhteydessä interaktiivista karttaamme alan eurooppalaisista toimijoista sekä EU:n projektirahoituksen mahdollistamista inklusiivisen nuorisotyön hankkeistamme. http://rauhankasvatus.fi/en/partners/

Tila on esteetön ja syrjinnästä vapaa. Varmistathan osallistumisen oheisen linkin kautta, jotta osaamme varata tarpeeksi kaikille sopivaa ja maistuvaa ruokaa tilaisuuteen. 

OHJELMA:

11.30 Buffet avautuu

11.40 Tilaisuuden avaus RKI:n toiminnanjohtaja Riikka Jalonen

11.45 Irmeli Karhio, OPH:n Erasmus+ youth in action-ohjelma. Tämän päivän mahdollisuudet eurooppalaisille nuorisotoimijoille

12.00 RKI:n kansainvälisen liikkuvuuden toimijat ja asiantuntijat Joona Kela, Oulu Osallisuus Julianna Brandt, Turku Sosiaalinen inklusiivisuus ja intersektionaalisuus Liban Sheikh, Tampere Yhdenvertaisuus ja turvalliset tilat Amiirah Salleh-Hoddin, Helsinki Agency

12.20 Saara-Sofia Sirén, Kansanedustaja Omakohtainen näkökulma eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun vaikutuksesta yhteiskunnalliseen toimijuuteen

12.30- 13.00 Paneeli. Rauhan, inkluusion ja hyvien yhteiskuntasuhteiden mahdollistaminen ja dialogin rakentaminen tämän päivän Euroopassa ja eurooppalaisessa nuorisotyössä. Keskustelua fasilitoi Riikka Jalonen ja panelisteina ovat aamupäivän puhujat.

13.00 – 14.00 Tarjoilu ja turvallisen tilan fasilitointi jatkuvat mahdollistaen verkostoitumisen. RKI:n ja OPH:n asiantuntijat paikalla ja heiltä voi kysyä lisää erilaisista hankerahoitusmahdollisuuksista ja saada sparrausta omille ideoille.