8 joulu 2017

OECD/DAC:n vertaisarvio Suomen kehitysyhteistyöstä ja -politiikasta


Date and time:
8.12.2017 09:30 – 12:00
Address:
Tieteiden talo, sali 505, Kirkkokatu 6
Locality:
Event language:
English
Fee:
free event
Final registration day:
Organiser:
Kehityspolitiikan yksikkö, Ulkoasiainministeriö

Tervetuloa julkaisutilaisuuteen:

OECD/DAC:n vertaisarvio Suomen kehitysyhteistyöstä ja -politiikasta

Aika: perjantai 8.12. klo 10:00-12:00 (kahvitarjoilu klo 9:30 alkaen)

Paikka: Tieteiden talo, sali 505, Kirkkokatu 6, Helsinki (huom! paikka muuttunut alkuperäisestä)

OECD:n kehitysapukomitea DAC on tehnyt vertaisarvion Suomen kehitysyhteistyöstä ja -politiikasta. Tervetuloa vertaisarvion julkaisutilaisuuteen perjantaina 8.12. klo 10:00–12:00, kahvitarjoilu klo 9:30 alkaen.

Noin joka viides vuosi julkaistava vertaisarvio paneutuu Suomen kehitysyhteistyön viime vuosien muutostrendeihin sekä siihen, miten Suomi on onnistunut vastaamaan OECD:n aiempiin suosituksiin. Lisäksi annetaan suosituksia kehityspolitiikan tehostamiseksi ja toimintatapojen parantamiseksi. Vertaisarviot ovat OECD:n tärkeä keino jäsenmaiden keskinäisen oppimisen ja kehittymisen edistämiseksi eri politiikka-aloilla.

Vertaisarvio antaa Suomelle kiitosta nopeasta ja joustavasta humanitaarisesta avustaan. Tunnustusta saa myös se, miten Suomi on onnistunut keskittämään apuaan valittuihin kumppanimaihin ja teemoihin.  Kehitysyhteistyön vaikuttavuutta lisää keskittyminen alueille, joilla Suomella on omaa asiantuntemusta.  Tällaisia ovat muiden muassa naisten ja tyttöjen oikeuksien ajaminen sekä vammaisten ihmisten asema kehitysyhteistyössä.

Tilaisuudessa alustavat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sekä DAC:n puheenjohtaja Charlotte Petri Gornitzka. Yleisön kysymyksille ja kommenteille on varattu aikaa. Tilaisuus on englanninkielinen.

Lämpimästi tervetuloa!