28 touko 2018

Kulttuurienvälinen oppiminen


Aika:
28.5.2018 08:30 – 12:00
Osoite:
Kansalaisfoorumin toimintatila, Käenkuja 1 B
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä:
Järjestäjä:
Kansalaisfoorumi

Kansalaisfoorumi järjestää tapaamisen, jonka teemana on kulttuurienvälinen oppiminen. Tilaisuus on kohdennettu opettajille, ohjaajille, nuorisotyöntekijöille, kansalais- ja järjestötyöntekijöille ja vapaaehtoistoimijoille, mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Tapahtumassa professori Fred Dervin Helsingin yliopistosta alustaa aiheesta Intercultural competence rebooted? Inspiration from the East. Puheenvuoro on englanninkielinen.

Fred Dervin on monikulttuurisen kasvatuksen professori Helsingin yliopistossa. Hän on myös Renmin Universityn (Kiina) vieraileva kunniaprofessori. Dervin on erikoistunut kulttuurienväliseen viestintäkasvatukseen, koulutuksen kansainvälistämiseen ja maahanmuuttajien opetukseen. Hänen viimeisimpiä julkaisujaan on Interculturality in Education: A theoretical and methodological toolbox (Palgrave, 2016).

Päivän aikana kuullaan myös Kansalaisfoorumin koordinoimasta kansainvälisestä Spaces for Intercultural Learning -hankkeesta. Hanke-esittelyn jälkeen seuraavassa työpajaosuudessa kokeillaan hankkeessa pilotoituja taidelähtöisiä ja toiminnallisia työtapoja käytännössä teatteri-ilmaisun ohjaaja Minttu-Maaria Makkosen ohjaamana.

Ohjelma

8.30  Aamupala ja tervetuliaissanat

9.00  Intercultural competence rebooted? Inspiration from the East / Fred Dervin

10.00  Spaces for Intercultural Learning -hankkeen esittely

10.30  Tauko

10.45  Taidelähtöiset ja toiminnalliset työtavat käytännössä / Minttu-Maaria Makkonen

12.00  Tilaisuus päättyy

Tervetuloa pohtimaan yhdessä kulttuurienvälisen oppimisen kysymyksiä!

Tapahtuma on maksuton. Osallistujille tarjotaan aamupala klo 8.30 alkaen, olethan paikalla hyvissä ajoin. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tapahtumaan osallistumisen voi peruuttaa maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Jos osallistuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tai peruutusta ei tehdä lainkaan, peritään osallistujalta 20 euron maksu, ellei hänellä ole esittää lääkärintodistusta tai todistusta ylivoimaisesta osallistumisesteestä.

Etäosallistuminen

Tapahtuman luento-osuutta on mahdollista seurata myös etänä. Ilmoita etäosallistumisesta ilmoittautumislomakkeella. Lähetämme linkin sähköpostitse ennen tapahtumaa.