14 marras 2018

Koulutus kehitysyhteistyössä


Aika:
14.11.2018 11:00 – 12:00
Osoite:
Elimäenkatu 25-25, kokoushuone Dialogi, (6. kerros)
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä:
Järjestäjä:
Kepa ry

Tervetuloa kuulemaan hetki sitten perustetusta ulkoministeriön koulutusalan työryhmästä  ja vaikuttamaan järjestöjen viestiin kehitysmaita tukevan opetusalan kansainvälisen yhteistyön tiivistämiseksi.

Tilaisuuden jälkeen klo 12-13.30 tapaa Kehyksen koulutus- ja kasvatusryhmän pohjalta muodostunut ryhmä, joka kampanjoi nostaakseen koulutuksen merkitystä Suomen kehityspolitiikassa. Olette tervetulleita myös tähän tapaamiseen ja kuulemaan järjestöjen vaikuttamistyöstä ja tavoitteista.

Taustaa 

Elokuussa 2018 valmistunut ulkoministeriön tilaama Stepping Up Finland’s Global Role in Education -selvitys suosittaa, että Suomi lisäisi vahvasti panostustaan kehitysmaiden oppimisen kriisin ratkaisemiseen. Yhtenä suosituksena on Suomen opetusalan toimijoiden yhteistyön tiivistäminen ja tehostaminen. Selvitys myös suositti, että ulkoministeriö ottaisi strategisen johtovastuun ja kokoaisi ohjausryhmän laatimaan vision ja toimeenpanosuunnitelman suositusten pohjalta.  

Tämän seurauksena ulkoministeriö on asettanut työryhmän pohtimaan selvityksen pohjalta seuraavia askelia yhteistyön tiivistämiseksi. Työryhmä on asetettu ajalle 25.10.2018—15.2.2019. 

Ohjausryhmä koostuu ulkoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, opetushallituksen, kansalaisjärjestöjen, korkeakoulujen ja koulutusvientiohjelman edustajista. Työryhmän toimialaa ei ole rajattu tiettyyn koulutusasteeseen.

Työryhmän tavoitteena on laatia visio ja siihen pohjautuva toimintasuunnitelma kehitysmaita tukevan opetusalan kansainvälisen tiivistämiseksi ja tehostamiseksi alan suomalaistoimijoiden kesken Suomen vastauksena globaaliin oppimisen kriisiin. Kepa/Kehys edustajaksi työryhmään nimettiin allekirjoittanut. Seuraava työryhmän kokous järjestetään perjantaina 9.11.

Jotta saisimme mahdollisimman laajaa osaamista ja ajatuksia työryhmän työhön syötettäväksi, kutsumme teidät mukaan kertomaan ajatuksianne ja toiveitanne Suomen roolista koulutuksen ja kehitysyhteistyön tiimoilta.

Pahoittelen jo nyt tiukkaa aikataulua, mutta myös työryhmän aikataulu on ollut myös varsin rivakka ja viimeinen versio visioluonnoksesta annetaan jo tammikuun lopussa.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Adobe Connect -etäyhteydellä. Valitse silloin ilmoittautumislomakkeelta vaihtoehto osallistun Adobe Connect -etäyhteyden kautta. Linkki lähetetään osallistujille 13.11. 

Mikäli ajankohta on järjestöllesi hankala, voit lähettää ajatuksia ja toiveita myös sähköpostitse osoitteeseen pauliina.savola@kepa.fi

Ystävällisin terveisin, Pauliina Savola