28 touko 2018

Kohtaamisia pakolaisleireillä


Aika:
28.5.2018 18:00 – 20:00
Osoite:
Helinä Rautavaaran museo, Ahertajankuja 4
Paikkakunta:
Maksu:
ilmainen
Järjestäjä:
Helinä Rautavaaran museo

KOHTAAMISIA PAKOLAISLEIREILLÄ. SYYRIAN JA IRAKIN KRIISIN TUTKIMISTA PAKOLAISLEIREILLÄ. 25.4. klo 18 Helinä Rautavaaran museossa

Syyrian sodasta ja Islamilainen valtio -järjestöstä tietokirjaa kirjoittavat Airin Bahmani ja Bruno Jäntti kertovat aineistonkeruumatkoistaan Irakiin ja Libanoniin sekä kohtaamisistaan pakolaisleirillä asuvien lasten ja naisten kanssa.

AIRIN BAHMANI on iranilaistaustainen ihmisoikeus- ja vähemmistökysymyksiin keskittynyt toimittaja. Bahmani on erikoistunut Iranin sisä- ja ulkopolitiikkaan sekä Kurdistanin alueen poliittisiin prosesseihin. Bahmani on työskennellyt Iranissa, Libanonissa, Turkissa, Israelissa ja miehitetyillä palestiinalaisalueilla sekä Irakin, Iranin ja Turkin kurdialueilla.

BRUNO JÄNTTI on yhteiskuntatieteilijä ja kansainväliseen politiikkaan erikoistunut tutkiva toimittaja. Jäntti on tehnyt kymmenen vuoden aikana tutkimusta lukuisilla Lähi-idän sota-alueilla ja kirjoittanut Lähi-idän politiikasta muun muassa Al Jazeeralle, Le Monde Diplomatiquelle, Suomen Kuvalehdelle ja Turun Sanomille.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.