17 touko 2018

Kaikkien koulu! Moninaisuus ja yhdenvertaisuus koulussa


Aika:
17.5.2018 13:00 – 16:00
Osoite:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Birger Jaarlin katu 15, 13100 Hämeenlinna. Kokoushuone Valdemar, 5. kerros
Paikkakunta:
Tapahtuman kieli:
Suomi
Maksu:
ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä:

HUOM! Koulutuksen ajankohta siirretty. Tervetuloa käytännönläheiseen, yhdenvertaisuuteen ja vihapuheeseen pureutuvaan koulutukseen 17.5. klo 13-16 Hämeenlinnassa! Koulu maailmaa muuttamaan -hanke korvaa Hämeenlinnan ulkopuolelta tuleville matkakulut valtion matkustussäännön mukaisesti.

Miten moninaisuus ilmenee koulussa? Millä keinoin koulusta voi luoda ympäristön, jossa kaikkien on hyvä olla esimerkiksi ihonväristä, sukupuolesta tai uskonnollisesta vakaumuksesta riippumatta? Millainen koulun toimintakulttuuri ohjaa aitoon yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumiseen?

Koulutuksessa pureudutaan yhteiskunnassa ja koulussa vallitsevaan moninaisuuteen sekä vihapuheeseen. Osallistuja saa koulutuksessa laajan katsauksen aiheeseen sekä tutustuu käytännön menetelmiin ja materiaaleihin, joilla yhdenvertaisuutta voi lisätä ja vihapuhetta estää jokaisessa koulussa.

Koulutuksessa mietitään yhdessä mahdollisuuksia muokata toimintakulttuuria, opetusta ja opetusmateriaaleja yhdenvertaisuutta edistäviksi. Osallistujat saavat vinkkejä omille kohderyhmilleen sopivista menetelmistä ja virikemateriaaleista.

Koulutuksen toteuttaa:
Hanna Niittymäki, koulutyön johtaja
Rauhankasvatusinstituutti ry

Maksuton koulutus on suunnattu perus- ja toisen asteen opettajille ja rehtoreille, ja tervetulleita ovat kaikki halukkaat.

Koulutus on osa Koulu maailmaa muuttamaan -hanketta, ja se toteutetaan yhteistyössä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Moninaisuus ja yhdenvertaisuus -teemaan voi käydä tutustumassa ennakkoon Koulu maailmaa muuttamaan -verkkosivustolla. Voit esimerkiksi katsoa videon omien ennakkoluulojen tunnistamisesta ja testata tietosi aiheesta visailussa!


Yhteystiedot:
Hannu Niemelä
050 317 6744
hannu.niemela@kepa.fi
http://www.koulumaailmaamuuttamaan.fi/