24 elo 2018

Iska Warran - somalialaiset Suomessa -konferenssi


Aika:
24.8.2018 – 25.8.2018
Osoite:
Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4
Paikkakunta:
Maksu:
0-50€
Järjestäjä:
Suomen Somalia-verkosto

Jo kolmatta kertaa järjestettävä valtakunnallinen Iska Warran - somalialaiset Suomessa -konferenssi kokoaa asiantuntijat eri sektoreilta, somaliyhteisön ja muut asiasta kiinnostuneet pohtimaan, mitä Suomen somalialaisille kuuluu vuonna 2018. Tämänvuotisen tapahtuman teemana ovat vaikuttaminen ja osallisuus, joita lähestytään erityisesti koulutuksen näkökulmasta. Kaksipäiväisen konferenssin tavoitteena on analysoida somalitaustaisten osallisuutta koulutuksessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa sekä pohtia yhdessä tulevaa.

Ohjelma

Perjantai

  • Koulutus klo 9-16
  • Iltaohjelma klo 18-22

Lauantai

  • Nuoret ja vaikuttaminen klo 9:30-15:30

Perjantaina keskitytään koulutukseen ja keskustellaan muun muassa oman polun löytämisestä yhteiskunnan täyspainoiseksi jäseneksi sekä aktiivisesta kansalaisuudesta. Lauantaina teemoja ovat nuoret ja vaikuttaminen.

Konferenssin pääpuhuja on Siirtolaisuusinstituutin erikoistutkija Maili Malin, joka esittää alustavia tutkimustuloksia somalitaustaisten koulutuspoluista ja työmarkkina-asemasta Suomessa. Lisäksi perjantain puhujina ovat muun muassa erityisasiantuntija Anne Alitolppa-Niitamo Kotouttamisen osaamiskeskuksesta, erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:sta sekä Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen asiantuntija Nina Onufriew. Paneelikeskusteluun osallistuu muun muassa vapaa kirjoittaja Maryan Abdulkarim.

Lauantaina ohjelmassa on poliitikkojen paneelikeskustelu vaikuttamismahdollisuuksista ja oman polun löytymisestä. Puhujina ovat muun muassa Suomen Somalia-verkoston Impact Academyn ja Suomen muslimiopiskelijoiden verkoston nuoret. Konferenssissa keskustellaan myös järjestöjen tärkeästä asemasta julkista sektoria täydentävänä tahona.

Perjantai-iltana luvassa on Suomen Somalia-verkoston vuotuinen Somalialainen ilta, jossa esiintyvät somalitaustaiset artistit ja muusikot, ja tarjolla on myös perinteistä somalialaista ruokaa. Ilta järjestetään yhteistyössä verkoston jäsenjärjestön Badbaado ry:n kanssa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkoi 1.6.2018, muista varata ja maksaa paikkasi tästä linkistä.
Ostamalla tukilipun tuet työtämme äitiysterveyden ja ympäristönsuojelun edistämiseksi Somaliassa ja Afrikan sarvessa.

Konferenssin järjestelyistä vastaa Suomen Somalia-verkosto yhteistyössä jäsenjärjestöjensä kanssa. Konferenssin juontaa Habiba Ali. Puheenvuorot pidetään suomeksi.


Yhteystiedot:
bostio.moalim (at) somaliaverkosto.fi
+358 44 735 7563
http://www.somaliaverkosto.fi/fi/home/