15 maalis 2018

Ihmisoikeudet ja kestävä kehitys koulun arjessa


Aika:
15.3.2018 09:30 – 15:30
Osoite:
Tampereen Teatteri, yläsali, Keskustori 2, Tampere
Paikkakunta:
Maksu:
ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä:

Käytännönläheinen, innostava ihmisoikeuksiin ja kestävään kehitykseen syventyvä täydennyskoulutus Tampereella!

Kenelle ihmisoikeudet kuuluvat, miksi ja miten niistä tulisi opettaa? Mitä lapsenoikeus- ja ihmisoikeusperustaisuus koulussa käytännössä tarkoittaa? Miten kestävä elämäntapa ja vastuullinen kuluttaminen saadaan osaksi opetusta ja koulun arkea?

Koulutus innostaa osallistavien käytännön menetelmien kautta pohtimaan lapsen oikeuksia ja ihmisoikeusperustaisuutta koulussa, sekä niiden yhteyttä kestävään ja vastuulliseen elämään. Koulutuksessa syvennytään ihmisoikeuksiin, maailmankansalaisen taitoihin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin sekä pohditaan, miten ne liittyvät koulussa käsiteltäviin tosielämän ilmiöihin. Koulutuksen tavoitteena on jalkauttaa opetussuunnitelman tavoitteita käytännön työhön.

Kaikkea koulutuksessa opittua tietoa ja harjoitteita sekä järjestöjen tuottamia monipuolisia (myös digitaalisia) materiaaleja voi hyödyntää yhdessä oppilaiden ja muiden opettajien kanssa, päämääränä ihmisoikeusperustainen, oikeudenmukainen ja kestävä tulevaisuus.

Kouluttajina toimivat kansalaisjärjestöjen asiantuntijat:
Rosa Puhakainen-Mattila, Ihmisoikeusliitto
Santeri Suvanto, Plan Suomi
Eeva Kemppainen, Eettisen kaupan puolesta ry

Maksuton koulutus on osa Koulu maailmaa muuttamaan -täydennyskoulutushanketta, ja toteutetaan yhteistyössä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Koulutuksen teemoihin voi käydä tutustumassa ennakkoon koulumaailmaamuuttamaan.fi-verkkomateriaalien avulla.


Yhteystiedot:
Hannu Niemelä
+358 50 317 6744
hannu.niemela@kepa.fi
http://www.koulumaailmaamuuttamaan.fi/