Tapahtumakalenteri

Jaa:

Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteriin kootaan viikoittain tietoa Kepan ja kehitysmaaliikkeessä toimivien järjestöjen ja muiden toimijoiden tapahtumista. Ilmoita oma tapahtumasi Kepalle sähköpostitse tapahtumat@kepa.fi.

Tilaa myös Kepan viikkoviesti niin saat sähköpostiisi viikottaisen koosteen tapahtumista.

 

12.1.2015 - 13.3.2015 |
Silminnäkijät - Meeri Koutaniemen kuvia ihmisen ja luonnon kohtaamisesta
Villieläinten ja ihmisten yhteiselosta kertova koskettava valokuvanäyttely kiertää Suomea kevään aikana.
16.2.2015 - 21.3.2015 | Helsinki
Erilaiset päivät –valokuvanäyttely
Erilaiset päivät –valokuvanäyttelyyn, joka kuvaa lasten arkipäivää Nepalin maaseudulla ja pääkaupungissa Kathmandussa. Valokuvanäyttely tuo esille hetkiä nepalilaislasten arjesta; koulua, vapaa-aikaa, perhettä, mutta myös lapsityötä.
27.2.2015 - 21.3.2015 |
Honest Stars -näyttely
Valokuvanäyttelyssä on esillä Etiopialaisten vammaisten lasten kuvaamia valokuvia. Näyttely on ollut esillä aiemmin Addis Abebassa valokuvatyöpajan yhteydessä lokakuussa 2014.
4.3.2015 - 29.3.2015 | Espoo
My Dream World - nuorten unelmia muotoilemassa
Paperikaupunki, sankarin vaatteet, luotain ja kanaverkko olivat apuna, kun joukko eteläafrikkalaisia ja namibialaisia nuoria työsti elämäänsä palvelumuotoilun keinoin.
6.3.2015 | Helsinki
Nepal-kansalaisjärjestötapaaminen ulkoasiainministeriössä
Nepalista kiinnostuneet kansalaisjärjestöt kutsutaan täten tapaamaan Nepalista vastaavia ulkoasiainministeriön virkamiehiä perjantaina.
6.3.2015 | Helsinki
Naiset pörssiyritysten hallinnossa - kiintiöillä vai ilman?
Alustukset pitävät lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen - Oikeusministeriön lainvalmisteluosasto, hallituksen jäsen Merja Strengell - Hallitusammattilaiset ry sekä lakiasiainjohtaja Hannu Rautiainen - Elinkeinoelämän Keskusliitto EK ry.
7.3.2015 | Helsinki
Rauhanlehtien toimittajakoulutus
Rauhanlehtien toimittajakoulutus on tilaisuus sinulle, joka kirjoitat tai haluat kirjoittaa juttuja lehtiin.
10.3.2015 | Helsinki
Miten järjestän laadukkaan tapahtuman?
Voiko tapahtumilla parantaa maailmaa ja lisätä ihmisten tietoisuutta kehityksestä, ihmisoikeuksista tai ilmastonmuutoksesta? Hyvin mietityllä ja markkinoidulla tapahtumalla varmasti voi!
, ,
10.3.2015 | Helsinki
Pakolaisilla on oikeus perhe-elämään
Lastensuojelun keskusliitto, Suomen Punainen Risti ja Väestöliitto haluavat nostaa eduskuntavaalikeskusteluihin perheenyhdistämissäädökset ja niiden soveltamisen. Järjestöjen mielestä tällä hetkellä noudatettava lain tulkinta johtaa lapsen edun kannalta kohtuuttomiin tilanteisiin.
11.3.2015 | Helsinki
Koulutus vammaiskysymysten huomioimisesta kehitysyhteistyöhankkeissa
Kuinka huomioida vammaisten ihmisoikeudet kehitysyhteistyössä? Mitä vammaiskysymysten valtavirtaistaminen tarkoittaa?
11.3.2015 | Helsinki
Hankeklinikka: Seuranta ja arviointi järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeissa
Mistä seurantaan ja arviointiin liittyvästä asiasta/asioista mielelläsi keskustelisit muiden järjestöjen kanssa ja kuulisit miten he ovat yhdessä kumppaninsa kanssa edenneet asiassa? Millaiset seurantaan ja arviointiin liittyvät asiat järjestössäsi tällä hetkellä mietityttävät?
, ,
11.3.2015 | Helsinki
Artsoppa-treffit: Kehitä ideaasi Advisory ring -metodin avulla
, ,
12.3.2015 | Helsinki
Särjetty maa, Pieniä vallankumouksia ja 2666 –kirjojen julkistus
Tervetuloa Siemenpuu-säätiön viidennen teemajulkaisun, Särjetty maa – tarinoita etelästä ja pohjoisesta -kirjan julkaisutilaisuuteen. Samalla julkaistaan myös Jyri Jaakkolan esseekokoelma Pieniä vallankumouksia sekä Roberto Bolañon jättiromaani 2666. Kirjat on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Sammakko. Kirjoja on myytävänä tilaisuudessa.
,
13.3.2015 | Tampere
Näin aloitat kehitysyhteistyön
Koulutuksessa keskustellaan järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeiden valmistelusta, järjestöjen välisestä yhteistyöstä sekä tarvittavista taustatiedoista. Lisäksi pohditaan kansalaisjärjestöjen roolia kehitysyhteistyössä.
, ,
13.3.2015 | Helsinki
Meppikahvit Heidi Hautalan kanssa kehitysrahoituksesta
Heidi Hautala on jäsen Euroopan parlamentin kehitysvaliokunnassa, jossa valmistellaan parlamentin kantaa kehitysrahoituskysymyksiin (Financing for Development). Miten vuosituhattavoitteiden jälkeiset post-2015 kestävän kehityksen tavoitteet rahoitetaan? Millainen tulee olemaan yksityissektorin rooli? Entä mikä merkitys on virallisella kehitysyhteistyötuella ja kansalaisjärjestöjen työllä?
16.3.2015 | Helsinki
Solidaarisuusteot: Naisvoimaa Ugandan osuuskunnista –valokuvanäyttelyn avajaiset
Kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus järjestää Lasipalatsin aukiolla 16.3.−12.4. ja Tovi-näyttelytilassa 16.3.−22.3. Helsingissä Anna Aution valokuvanäyttelyn ”Solidaarisuusteot: Naisvoimaa Ugandan osuuskunnista”. Näyttely kertoo ugandalaisten pienviljelijöiden arjen solidaarisuusteoista.
,
16.3.2015 | Espoo
Rasisminvastainen spoken word –videoteoksen julkistus
Yhteiset Lapsemme ry on tehnyt yhteistyössä Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden kanssa rasisminvastaisia spoken word –esityksiä, jotka on koottu videoteokseksi (kesto noin 20 min.). Videoteos julkistetaan rasisminvastaisella viikolla. Ohjelmassa myös live-vetoja ja musiikkia!
,
18.3.2015 | Jyväskylä
Järjestöarkistokurssi
Kurssin tavoitteena on antaa kokonaiskuva järjestöjen asiakirjahallinnasta ja arkistojen hoidosta.
18.3.2015 | Helsinki
Dignity and Rights – Maailman sosiaalifoorumi Tunisiassa maaliskuussa 2015. Mitä WSF -liikkeelle kuuluu?
Keskustelutilaisuudessa tutkijat Teivo Teivainen ja Giuseppe Caruso alustavat Maailman sosiaalifoorumiliikkeen aikaansaannoksista ja Tunisiin lähtevät järjestöt kertovat aikeistaan.
19.3.2015 | Helsinki
Sukupuoliroolien vangit -kampanjan lanseeraustilaisuus
Tervetuloa Mitä-verkoston kampanjan lanseeraustilaisuuteen ja dokumenttielokuvan That's me näytökseen.
,
20.3.2015 | Helsinki
Rasisminvastaisen viikon aamukahvit ennakkoluuloisille
Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri tarjoaa rasisminvastaisen viikon perinteiset aamukahvit kiinnostavien puheenvuorojen siivittämänä. Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten puuttua ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta rikkoviin tekoihin ja puheisiin. Miten välttää ennakkoluuloja lisääviä uutisia ja mikä on median vastuu?
21.3.2015 - 22.3.2015 | Vaasa
Humanitaarisen oikeuden peruskurssi
Humanitaarinen oikeus käsittelee sodan ja konfliktien sääntöjä. Humanitaarisen oikeuden ytimen muodostavat Geneven sopimukset, joiden laatimisessa Punaisella Ristillä on ollut olennainen rooli.
21.3.2015 - 22.3.2015 | Helsinki
Ryhmästä tiimi - Ryhmänohjauskoulutus vapaaehtoisjohtajille
Miten vapaaehtoisryhmien toimintaa voi tukea? Milloin ryhmästä tulee tiimi? Entä millaisia eri vuorovaikutustyylejä on olemassa, ja miten ne vaikuttavat ryhmätoimintaan ja ryhmän ohjaamiseen? Muun muassa näihin kysymyksiin saat koulutuksessa vastauksen.
23.3.2015 | Helsinki
Infotilaisuus: Sähköinen raportointi
UM:n kansalaisyhteiskuntayksikkö ja Kepa järjestävät hanketukea saaville järjestöille koulutus- ja infotilaisuuden, jossa kerrotaan hanketuen sähköisestä raportoinnista, käydään läpi vuosiraportin rakenne ja vaatimukset sekä vastataan aiheeseen liittyviin järjestöjen kysymyksiin.
, ,
24.3.2015 | Helsinki
Miten huomioida uusi opetussuunnitelma järjestön kouluyhteistyössä?
Tule tutustumaan uuteen OPSiin ja saamaan ideoita järjestösi kouluyhteistyöhön. Päivän aikana pureskellaan OPSin arvopohjaa ja tavoitteita sekä etsitään sopivia kulmia globaalikasvatuksen tukemiseksi peruskouluissa.
, ,
24.3.2015 | Helsinki
Anna osaajalle mahdollisuus -infoilta
Osaavat naiset -työllistämisprojektin Anna osaajalle mahdollisuus -kampanja käynnistyy maaliskuun 2015 alussa. Kampanjan tavoite on löytää uusia työnantajakumppaneita projektille ja rohkaista työnantajia rekrytoimaan maahanmuuttajataustaisia työnhakijoita. Kampanja nostaa esiin maahanmuuttajataustaisten työnhakijoiden osaamispotentiaalin.
24.3.2015 |
Info-event: Reporting (in English)
In this info-event experts from the Ministry for Foreign Affairs (MFA) and Kepa give an overview and relevant facts of the reporting requirements and electronic reporting form and are prepared to answer questions from the participants.
, ,
25.3.2015 | Espoo
Kansalaisyhteiskuntaseminaari: Yritysyhteistyö – yhdessä tehden kestävää hyvinvointia
Ulkoasiainministeriön kansalaisyhteiskuntayksikön järjestämässä seminaarissa käsitellään kehityspolitiikan ja kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön ajankohtaisia asioita.
25.3.2015 | Helsinki
Ammattilaisvapaaehtoiset järjestön tukena eli ns. pro bono -työ
Globaalivastuujärjestöjen vapaaehtoistoiminnan kehittäjät ja koordinaattorit tapaavat jälleen vertaisoppimisen merkeissä. Teemana on ammattimaisten vapaaehtoisten työ järjestöjen tukena eli ns. pro bono -työ.
,
25.3.2015 | Helsinki
Infoilta kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä
Pitkäaikaiseen vapaaehtoistyöhön Peruun tai Ugandaan? Vapaaehtoistyöleirille Eurooppaan tai leirinvetäjäksi Suomeen? Vaihtoehtoja kansainväliselle vapaaehtoistyölle on - ja vaikka kuinka!
26.3.2015 | Helsinki
Mediayhteistyön pelisäännöt haltuun
Mitä toimittaja haluaa, mitä hänelle tarjotaan ja miten toimittajan tavoittaa? Kuinka valmistautua haastatteluun? Mitkä ovat mediayhteistyön pelisäännöt? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan tässä koulutuksessa, joka on suunnattu kaikille median kanssa toimiville järjestöjen edustajille.
, ,
30.3.2015 | Helsinki
Tips for applying project support (in English)
In this info-event experts from the Ministry for Foreign Affairs and Kepa give an overview and relevant facts of the requirements for project support and ministry's e-service for CSOs. The presentations and discussion will cover the project logic, budgeting and in general tips for a good project plan.
, ,
31.3.2015 | Helsinki
Kepan vinkit hanketuen hakukierrokselle
Onko järjestösi suunnittelemassa kehitysyhteistyöhanketta? Onko järjestösi hakemassa ulkoasiainministeriön hanketukea? Tule kuulemaan Kepan ja ulkoasianministeriön kansalaisyhteiskuntayksikön vinkit ja keskustelemaan siitä, mistä hyvä hankesuunnitelma koostuu.
, ,
10.4.2015 | Helsinki
Intoa ja uutta puhtia järjestötyöhön
Onko sinulla kiire töissäsi? Haluatko pysähtyä miettimään, miksi teet mitä teet? Mikä on oma roolisi organisaatiossa? Haluatko vahvistaa ammatti-identiteettiäsi ja löytää uutta motivaatiota?
, ,
14.4.2015 | Helsinki
Tuloksellisuus järjestöjen kehitysyhteistyössä
Koulutuksessa käsitellään kehitysyhteistyön tuloksellisuutta eri näkökulmista.
, ,
15.4.2015 | Helsinki
Hankeklinikka: Suunnittelu
Klinikat on tarkoitettu järjestöille, jotka kaipaavat vertaistukea muilta järjestöiltä kehitysyhteistyöhankkeissaan ja toivovat lisää neuvoja teemoihin liittyen. Klinikat sopivat kehitysyhteistyötään aloitteleville, uusia hankkeita suunnitteleville ja toimintaansa kehittäville järjestöille. Klinikoilla ovat mukana Kepan asiantuntijat ja soveltuvin osin ulkoministeriön virkamiehet.
, ,
23.4.2015 |
Globaalikasvatushankkeen suunnittelu -koulutus
Koulutuksessa käydään läpi, kuinka suunnitella vaikuttava hanke, joka vie kohti muutosta, edistää järjestön tavoitteita ja on sopivassa suhteessa resursseihin.
, ,
23.4.2015 | Helsinki
Tule teatteriin, tue maailman naisia: Dreamteam
25.4.2015 - 26.4.2015 | Helsinki
Suomen sosiaalifoorumi
Sosiaalifoorumi on alusta kansalaiskeskustelulle. Tapahtumaan on järjestämässä sisältöjä suuri joukko erilaisia kansalaisjärjestöjä, verkostoja, yhteiskunnallisia liikkeitä, ay-liikkeitä, kirkollisia ja kulttuurialan toimijoita. Suomen sosiaalifoorumissa etsitään seminaarien, paneelikeskustelujen, työpajojen, teatterin, valokuvataiteen ja musiikin voimalla inhimillisiä vaihtoehtoja vallitsevalle uusliberalistiselle politiikalle sekä ratkaisuehdotuksia Suomen ja maailman ongelmiin.
,
28.4.2015 | Helsinki
Inspiraatiota ja intohimoa -seminaari
VaLan Seminaari 2015 tarjoaa inspiraatiota ja intohimoa niin lahjoittajien, jäsenten kuin yrityskumppaneiden kohtaamisiin. Seminaaripäivä on myös oiva tapa verkottua: koulutus antaa uutta tietoa yhteisöjen varainhankkijoille, markkinoinnista ja viestinnästä vastaaville, toiminnanjohtajille sekä luottamushenkilöille.
29.4.2015 - 6.5.2015 | Helsinki
Voiko asenteiden muutosta mitata?
Kaksiosaisessa työpajassa puhutaan asennemuutoksen seurannasta järjestöjen työssä.
, ,
12.5.2015 | Helsinki
Infusing global citizenship education in your work: a day of peer and expert support
In this workshop, Dr. Karen Pashby will share some of the key trends in research in this area and will provide some useful frameworks. She will lead participants through some hands-on activities and will provide tools for pedagogy and for self-reflection which will be applied in the workshop.
,
23.5.2015 - 24.5.2015 | Helsinki
Maailma kylässä -festivaali
Maailma kylässä on poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, eksoottinen ruokakarnevaali ja ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena.
,
19.8.2015 - 23.8.2015 | Helsinki
International Somali Studies Congress
The congress pays close attention to the complex and multidimensional nature of Somali identity and its presentation both in Somalia and in the diaspora communities.
,
Julkaise syötteitäJulkaise syötteitä
10.3.2015 | Helsinki
Miten järjestän laadukkaan tapahtuman?
Voiko tapahtumilla parantaa maailmaa ja lisätä ihmisten tietoisuutta kehityksestä, ihmisoikeuksista tai ilmastonmuutoksesta? Hyvin mietityllä ja markkinoidulla tapahtumalla varmasti voi!
, ,
11.3.2015 | Helsinki
Hankeklinikka: Seuranta ja arviointi järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeissa
Mistä seurantaan ja arviointiin liittyvästä asiasta/asioista mielelläsi keskustelisit muiden järjestöjen kanssa ja kuulisit miten he ovat yhdessä kumppaninsa kanssa edenneet asiassa? Millaiset seurantaan ja arviointiin liittyvät asiat järjestössäsi tällä hetkellä mietityttävät?
, ,
11.3.2015 | Helsinki
Artsoppa-treffit: Kehitä ideaasi Advisory ring -metodin avulla
, ,
13.3.2015 | Tampere
Näin aloitat kehitysyhteistyön
Koulutuksessa keskustellaan järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeiden valmistelusta, järjestöjen välisestä yhteistyöstä sekä tarvittavista taustatiedoista. Lisäksi pohditaan kansalaisjärjestöjen roolia kehitysyhteistyössä.
, ,
23.3.2015 | Helsinki
Infotilaisuus: Sähköinen raportointi
UM:n kansalaisyhteiskuntayksikkö ja Kepa järjestävät hanketukea saaville järjestöille koulutus- ja infotilaisuuden, jossa kerrotaan hanketuen sähköisestä raportoinnista, käydään läpi vuosiraportin rakenne ja vaatimukset sekä vastataan aiheeseen liittyviin järjestöjen kysymyksiin.
, ,
24.3.2015 | Helsinki
Miten huomioida uusi opetussuunnitelma järjestön kouluyhteistyössä?
Tule tutustumaan uuteen OPSiin ja saamaan ideoita järjestösi kouluyhteistyöhön. Päivän aikana pureskellaan OPSin arvopohjaa ja tavoitteita sekä etsitään sopivia kulmia globaalikasvatuksen tukemiseksi peruskouluissa.
, ,
24.3.2015 |
Info-event: Reporting (in English)
In this info-event experts from the Ministry for Foreign Affairs (MFA) and Kepa give an overview and relevant facts of the reporting requirements and electronic reporting form and are prepared to answer questions from the participants.
, ,
25.3.2015 | Helsinki
Ammattilaisvapaaehtoiset järjestön tukena eli ns. pro bono -työ
Globaalivastuujärjestöjen vapaaehtoistoiminnan kehittäjät ja koordinaattorit tapaavat jälleen vertaisoppimisen merkeissä. Teemana on ammattimaisten vapaaehtoisten työ järjestöjen tukena eli ns. pro bono -työ.
,
26.3.2015 | Helsinki
Mediayhteistyön pelisäännöt haltuun
Mitä toimittaja haluaa, mitä hänelle tarjotaan ja miten toimittajan tavoittaa? Kuinka valmistautua haastatteluun? Mitkä ovat mediayhteistyön pelisäännöt? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan tässä koulutuksessa, joka on suunnattu kaikille median kanssa toimiville järjestöjen edustajille.
, ,
30.3.2015 | Helsinki
Tips for applying project support (in English)
In this info-event experts from the Ministry for Foreign Affairs and Kepa give an overview and relevant facts of the requirements for project support and ministry's e-service for CSOs. The presentations and discussion will cover the project logic, budgeting and in general tips for a good project plan.
, ,
31.3.2015 | Helsinki
Kepan vinkit hanketuen hakukierrokselle
Onko järjestösi suunnittelemassa kehitysyhteistyöhanketta? Onko järjestösi hakemassa ulkoasiainministeriön hanketukea? Tule kuulemaan Kepan ja ulkoasianministeriön kansalaisyhteiskuntayksikön vinkit ja keskustelemaan siitä, mistä hyvä hankesuunnitelma koostuu.
, ,
10.4.2015 | Helsinki
Intoa ja uutta puhtia järjestötyöhön
Onko sinulla kiire töissäsi? Haluatko pysähtyä miettimään, miksi teet mitä teet? Mikä on oma roolisi organisaatiossa? Haluatko vahvistaa ammatti-identiteettiäsi ja löytää uutta motivaatiota?
, ,
14.4.2015 | Helsinki
Tuloksellisuus järjestöjen kehitysyhteistyössä
Koulutuksessa käsitellään kehitysyhteistyön tuloksellisuutta eri näkökulmista.
, ,
15.4.2015 | Helsinki
Hankeklinikka: Suunnittelu
Klinikat on tarkoitettu järjestöille, jotka kaipaavat vertaistukea muilta järjestöiltä kehitysyhteistyöhankkeissaan ja toivovat lisää neuvoja teemoihin liittyen. Klinikat sopivat kehitysyhteistyötään aloitteleville, uusia hankkeita suunnitteleville ja toimintaansa kehittäville järjestöille. Klinikoilla ovat mukana Kepan asiantuntijat ja soveltuvin osin ulkoministeriön virkamiehet.
, ,
23.4.2015 |
Globaalikasvatushankkeen suunnittelu -koulutus
Koulutuksessa käydään läpi, kuinka suunnitella vaikuttava hanke, joka vie kohti muutosta, edistää järjestön tavoitteita ja on sopivassa suhteessa resursseihin.
, ,
29.4.2015 - 6.5.2015 | Helsinki
Voiko asenteiden muutosta mitata?
Kaksiosaisessa työpajassa puhutaan asennemuutoksen seurannasta järjestöjen työssä.
, ,
23.5.2015 - 24.5.2015 | Helsinki
Maailma kylässä -festivaali
Maailma kylässä on poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, eksoottinen ruokakarnevaali ja ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena.
,
10.3.2015 | Helsinki
Miten järjestän laadukkaan tapahtuman?
Voiko tapahtumilla parantaa maailmaa ja lisätä ihmisten tietoisuutta kehityksestä, ihmisoikeuksista tai ilmastonmuutoksesta? Hyvin mietityllä ja markkinoidulla tapahtumalla varmasti voi!
, ,
11.3.2015 | Helsinki
Hankeklinikka: Seuranta ja arviointi järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeissa
Mistä seurantaan ja arviointiin liittyvästä asiasta/asioista mielelläsi keskustelisit muiden järjestöjen kanssa ja kuulisit miten he ovat yhdessä kumppaninsa kanssa edenneet asiassa? Millaiset seurantaan ja arviointiin liittyvät asiat järjestössäsi tällä hetkellä mietityttävät?
, ,
13.3.2015 | Tampere
Näin aloitat kehitysyhteistyön
Koulutuksessa keskustellaan järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeiden valmistelusta, järjestöjen välisestä yhteistyöstä sekä tarvittavista taustatiedoista. Lisäksi pohditaan kansalaisjärjestöjen roolia kehitysyhteistyössä.
, ,
23.3.2015 | Helsinki
Infotilaisuus: Sähköinen raportointi
UM:n kansalaisyhteiskuntayksikkö ja Kepa järjestävät hanketukea saaville järjestöille koulutus- ja infotilaisuuden, jossa kerrotaan hanketuen sähköisestä raportoinnista, käydään läpi vuosiraportin rakenne ja vaatimukset sekä vastataan aiheeseen liittyviin järjestöjen kysymyksiin.
, ,
24.3.2015 | Helsinki
Miten huomioida uusi opetussuunnitelma järjestön kouluyhteistyössä?
Tule tutustumaan uuteen OPSiin ja saamaan ideoita järjestösi kouluyhteistyöhön. Päivän aikana pureskellaan OPSin arvopohjaa ja tavoitteita sekä etsitään sopivia kulmia globaalikasvatuksen tukemiseksi peruskouluissa.
, ,
24.3.2015 |
Info-event: Reporting (in English)
In this info-event experts from the Ministry for Foreign Affairs (MFA) and Kepa give an overview and relevant facts of the reporting requirements and electronic reporting form and are prepared to answer questions from the participants.
, ,
26.3.2015 | Helsinki
Mediayhteistyön pelisäännöt haltuun
Mitä toimittaja haluaa, mitä hänelle tarjotaan ja miten toimittajan tavoittaa? Kuinka valmistautua haastatteluun? Mitkä ovat mediayhteistyön pelisäännöt? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan tässä koulutuksessa, joka on suunnattu kaikille median kanssa toimiville järjestöjen edustajille.
, ,
30.3.2015 | Helsinki
Tips for applying project support (in English)
In this info-event experts from the Ministry for Foreign Affairs and Kepa give an overview and relevant facts of the requirements for project support and ministry's e-service for CSOs. The presentations and discussion will cover the project logic, budgeting and in general tips for a good project plan.
, ,
31.3.2015 | Helsinki
Kepan vinkit hanketuen hakukierrokselle
Onko järjestösi suunnittelemassa kehitysyhteistyöhanketta? Onko järjestösi hakemassa ulkoasiainministeriön hanketukea? Tule kuulemaan Kepan ja ulkoasianministeriön kansalaisyhteiskuntayksikön vinkit ja keskustelemaan siitä, mistä hyvä hankesuunnitelma koostuu.
, ,
10.4.2015 | Helsinki
Intoa ja uutta puhtia järjestötyöhön
Onko sinulla kiire töissäsi? Haluatko pysähtyä miettimään, miksi teet mitä teet? Mikä on oma roolisi organisaatiossa? Haluatko vahvistaa ammatti-identiteettiäsi ja löytää uutta motivaatiota?
, ,
14.4.2015 | Helsinki
Tuloksellisuus järjestöjen kehitysyhteistyössä
Koulutuksessa käsitellään kehitysyhteistyön tuloksellisuutta eri näkökulmista.
, ,
15.4.2015 | Helsinki
Hankeklinikka: Suunnittelu
Klinikat on tarkoitettu järjestöille, jotka kaipaavat vertaistukea muilta järjestöiltä kehitysyhteistyöhankkeissaan ja toivovat lisää neuvoja teemoihin liittyen. Klinikat sopivat kehitysyhteistyötään aloitteleville, uusia hankkeita suunnitteleville ja toimintaansa kehittäville järjestöille. Klinikoilla ovat mukana Kepan asiantuntijat ja soveltuvin osin ulkoministeriön virkamiehet.
, ,
23.4.2015 |
Globaalikasvatushankkeen suunnittelu -koulutus
Koulutuksessa käydään läpi, kuinka suunnitella vaikuttava hanke, joka vie kohti muutosta, edistää järjestön tavoitteita ja on sopivassa suhteessa resursseihin.
, ,
29.4.2015 - 6.5.2015 | Helsinki
Voiko asenteiden muutosta mitata?
Kaksiosaisessa työpajassa puhutaan asennemuutoksen seurannasta järjestöjen työssä.
, ,
12.5.2015 | Helsinki
Infusing global citizenship education in your work: a day of peer and expert support
In this workshop, Dr. Karen Pashby will share some of the key trends in research in this area and will provide some useful frameworks. She will lead participants through some hands-on activities and will provide tools for pedagogy and for self-reflection which will be applied in the workshop.
,