Tapahtumakalenteri

Jaa:

Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteriin kootaan viikoittain tietoa Kepan ja kehitysmaaliikkeessä toimivien järjestöjen ja muiden toimijoiden tapahtumista. Ilmoita oma tapahtumasi Kepalle sähköpostitse tapahtumat@kepa.fi.

Tilaa myös Kepan viikkoviesti niin saat sähköpostiisi viikottaisen koosteen tapahtumista.

 

29.4.2015 - 8.11.2015 | Tampere
Afrikka Suomessa -näyttely
Yhä useammalla nykysuomalaisella on juuret myös Afrikassa. Millaista on näiden ihmisten elämä ja miten he ovat muuttaneet Suomea ja suomalaisuutta?
14.9.2015 - 15.11.2015 | Koko Suomi
#haluanmaailman-videokilpailu
Miten nuoret muuttaisivat maailmaa? Millaisessa maailmassa olisi kaikkien hyvä elää? Kerro se videolla ja osallistu opiskelijoidesi kanssa #haluanmaailman-videokilpailuun! Kehitysyhteistyön eurooppalainen teemavuosi haastaa 13–19-vuotiaat pohtimaan globaaleja kysymyksiä.
13.10.2015 | Helsinki
Human rights discourse in different cultural contexts -discussion event
Individual rights in relation to the rights of larger communities are seen in various ways in different cultures. How should human rights discourse take this into account? Access to academic resources may be restricted from indigenous people or cultural minorities. How is academic boycott used to resist oppression? How are human rights supported at the University of Helsinki? What is happening at the interface of scholar´s scientific results and civil activism?
14.10.2015 | Helsinki
Naiset ja tytöt kestävän kehityksen tavoitteissa -seminaari
Eduskunnan väestö- ja kehitysryhmä ja Väestöliitto järjestämän syysseminaarin aiheena ”Naiset ja tytöt kestävän kehityksen tavoitteissa”.
15.10.2015 - 28.10.2015 | Helsinki
Koulutus Israelin ja Palestiinan konfliktista
Israelin ja ja Palestiinan konfliktia käsittelevässä koulutuksessa rakennetaan osallistujien osaamista toimintaan konfliktin lopettamiseksi.
17.10.2015 | Helsinki
Global trade, CSR and shoes
Do you want to know about the (un)fairness of global trade? Do you want to be a part of creating a more just world? Welcome to training focusing on current trends of corporate social responsibility, global trade and case study on shoe industry.
17.10.2015 | Helsinki
Journalismin työpajoja kehityksestä ja siirtolaisuudessa
Ihmisiä muuttoliikkeessä –julkaisuhanke järjestää syksyllä 2015 kaksi journalistista työpajaa maahanmuuttajataustaisille kirjoittajille Helsingissä. Tule mukaan, jos haluat kirjoittaa kehityksestä, kehityspolitiikasta, ihmisoikeuksista ja jos sinulla on kontakteja kehitysmaihin. Suomessa tarvitaan kehitys- ja siirtolaisuusjournalismiin uusia, kiinnostavia näkökulmia ja kokemuksen ääntä.
18.10.2015 | Helsinki
Puuvillan polut globaalissa kaupassa draaman menetelmin
Koulutuksessa opetellaan draaman menetelmiä globaalikasvatuksessa. Erityisteemana on puuvillatuotanto. Koulutus on avoin kaikille, mutta toivomme osallistujien olevan mukana mahdollisuuksien mukaan 1–3 Eetin kouluvierailulla lukuvuoden 2015–2016 aikana.
18.10.2015 | Helsinki
Bolivialainen sunnuntaibuffet
Yhteiset Lapsemme ry järjestää bolivialaisen iltapäivän tunnelmallisessa Ravintola La Morenassa. Ohjelmassa Pasos de fuego–tanssiryhmän huikea esitys ja musiikkia! Herkullinen sunnuntailounas tarjoillaan seisovasta pöydästä (sis. alku-, pää- ja jälkiruuan, myös kasvisvaihtoehto, laktoositon ja gluteeniton).
19.10.2015 | Helsinki
Saharov-seminaari
Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto järjestämässä seminaarissa pohditaan ihmisoikeustilannetta ja ihmisoikeuspolitiikan haasteita maailmassa, jossa länsimaiset arvot ja periaatteet ovat yhä vähemmän jaettuja. Tilaisuudessa myös esitellään EP:n Saharov-mielipiteenvapauspalkinnon kolme finalistia ja ihmisoikeustilanne heidän edustamillaan alueilla.
19.10.2015 | Helsinki
KEPO tulee, oletko valmis?
Ulkoasiainministeriö on käynnistänyt uuden kehityspolitiikan linjauksen valmistelun. Ministeriön tavoitteena on saada tiivis ja eteenpäin katsova linjaus hallituksen käsittelyyn vielä loppuvuoden aikana.
, ,
20.10.2015 - 22.10.2015 | Helsinki
The Practice of Social Change Facilitation
The purpose of this training is to better understand the real work of social change in our own organisational and social context.
,
21.10.2015 | Helsinki
Miten järjestöt kehittäisivät UM:n tukimuotoja?
Ulkoministeriö suunnittelee kansalaisjärjestöille tarkoitettujen tukimuotojen (ohjelmatuki, hanketuki, viestintä- ja globaalikasvatustuki) uudistamista ja hallinnon keventämistä tilanteessa, jossa kehitysyhteistyömäärärahoja leikataan ja ministeriön henkilöstöä karsitaan.
23.10.2015 - 24.10.2015 | Helsinki
Creative Learning Organisations and Leadership
The purpose of the training is to better see, shape and lead organisations. Not as mechanical structures that control, regulate and manage, but as conscious, mobile and creative relationships and processes that enable ongoing learning.
,
23.10.2015 |
Latin American Folk Night
Alkuperäiskansojen tansseista pulppuavat ilo, riemu ja värit lämmittävät syksyistä iltaa Helsingissä. Viemme yleisön tanssin siivin matkalle, joka kulkee Karibian lämpimiltä rannoilta Andien vuoriston yli aina Amazonin sademetsään. Luvassa on tanssiperinteitä viidestä eri maasta: Boliviasta, Brasiliasta, Chilestä, Hondurasista ja Perusta. Kulttuurista seikkailua täydentävät musiikkiryhmä Sikuri-Finland ja kulttuuriyhdistys Tambor Vivo.
29.10.2015 | Helsinki
Miten kampanjoida sosiaalisessa mediassa
Koulutuksessa käydään läpi sosiaalisen median välineiden käyttöä kampanjoinnissa ja pohditaan, kuinka kampanjatavoitteita voi saavuttaa pieninkin resurssein hyödyntämällä sosiaalista mediaa. Koulutuksessa keskitytään poliittisiin vaikuttamiskampanjoihin.
,
30.10.2015 | Helsinki
Seminar: Is Climate Change Destroying Indigenous Peoples?
The seminar explores how indigenous peoples around the world confront the threat caused by climate change. What do indigenous peoples in African countries do, what about northern Sami people? How does climate change affect to their pastoral way of living?
5.11.2015 | Helsinki
Tapahtumatuotanto osana järjestön viestintää
Oman tapahtuman kautta voit välittää sanomaasi uusille yleisöille helposti lähestyttävällä tavalla sekä sitouttaa sidosryhmiäsi yhdessä tekemiseen ja näin innostaa ihmisiä toimimaan paremman maailman puolesta. Tässä koulutuksessa löydät vastauksia tapahtumatuotannon ydinkysymyksiin ja saat myös uusia työkaluja mediayhteistyöhön.
,
10.11.2015 | Helsinki
Uudistuva rahankeräyslaki ja joukkorahoituksen mahdollisuudet
Ulkoministeriön mittavat rahoitusleikkaukset koettelevat järjestöjen kehitysyhteistyötä, globaalikasvatusta ja viestintää kehityskysymyksistä. Mitäjärjestöjen olisi hyvä tietää rahankeräyslaista tai joukkorahoituksesta uudessa tilanteessa?
, , ,
11.11.2015 | Helsinki
Globaalipolitiikan huippuvuosi
Lisätiedot myöhemmin.
,
17.11.2015 - 8.12.2015 |
Ihmisoikeudet - oikeus sanavapauteen -verkkokurssi
Amnesty International toteuttaa yhteistyössä huippuyliopistojen kanssa verkkokurssin ihmisoikeuksista. Ensimmäisen kurssin teemana on oikeus sananvapauteen.
18.11.2015 | Helsinki
Yritysyhteistyön ytimessä osa 1: Yritysvastuu ja lahjoittaminen
Kepa järjestää yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestö SOSTE:n kanssa neljä koulutusta yritysyhteistyöstä kiinnostuneille järjestöille. Ensimmäisellä luennolla (Yritysvastuu ja lahjoittaminen) osallistujat kuulevat, mihin erityisesti suomalaiset yritykset yritysvastuulla pyrkivät, ja mitä konkreettisia yhteistyömahdollisuuksia uuden yritysvastuun mallit ja toimintatavat tarjoavat yhtäältä kehitysyhteistyö- ja toisaalta sosiaali- ja terveysalan järjestöille niin Suomessa kuin maailmalla.
,
19.11.2015 | Helsinki
Kehityspoliittinen päivä
YK:n uudet kestävän kehityksen tavoitteet ovat universaalit eli vaativat nyt Suomeakin muuttumaan. Miten 17 kestävän kehityksen tavoitetta toteutetaan käytännössä? Mitä tavoitteet tarkoittavat kansalaisjärjestöjen työlle?
,
24.11.2015 | Helsinki
Syventävä Twitter-koulutus
Syventävä koulutus on tarkoitettu Twitteriä jo jonkin verran käyttäneille. Koulutuksessa käydään läpi mm. edistynyt tiedonhaku, Twitter-listojen hyödyntäminen twiittaajien seurannassa, Tweetdeckin käyttö osana Twitterin tehokäyttöä ja Twitter-analytiikan hyödyt ja käyttö osana twiittaamista.
,
24.11.2015 | Helsinki
Koulutus konfliktisensitiivisistä työtavoista
Koulutus tukee järjestön valmiuksia suunnitella ja harjoittaa toimintaa haurailla alueilla. Koulutuksen tavoitteena on tukea järjestöjä konfliktisensitiivisten toimintamallien omaksumisessa.
25.11.2015 | Helsinki
Advanced advocacy: How to do advocacy in a challenging working environment
The course is intended for staff that is already engaged in advocacy and campaigning on development issues.
,
30.11.2015 | Helsinki
Mistä rahoitusta kehitysyhteistyön ja etelän kumppaneille?
Ulkoministeriön mittavat rahoitusleikkaukset koettelevat järjestöjen kehitysyhteistyötä. Millaisia muita rahoitusmahdollisuuksia voisi olla löydettävissä?
, ,
1.12.2015 | Helsinki
Taloushallinto 1: Mitä jokaisen hankevastaavan tulisi tietää talousasioista
Mitä kaikkien kehitysyhteistyöhankkeita toteuttavien järjestötoimijoiden tulisi tietää taloushallinnosta? Mistä kaikesta hankkeen hyvä taloushallinto koostuu?
,
2.12.2015 | Helsinki
Opiskelijainfo: Oikeudenmukaisuuden edistäminen ammattina – Kepa työpaikkana
Kiinnostaako ura kehityskysymysten, globaalikasvatuksen, poliittisen vaikuttamisen tai kansalaisjärjestöjen parissa? Kepa on asiantuntijaorganisaatio ja suomalaisten kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kattojärjestö, johon kuuluu yli 300 järjestöä ympäri Suomea. Tilaisuudessa kuulet, mitä Kepassa tehdään ja minkälaisia ihmisiä Kepassa työskentelee. Kerromme myös, mitä mahdollisuuksia Kepa tarjoaa opiskelijoille.
3.12.2015 | Helsinki
Näin kerrot järjestön työn tuloksista
Koulutuksessa pohditaan mitä ja miten järjestöjen työn tuloksista kerrotaan eri sidosryhmille kuten rahoittajille, jäsenille, yhteistyökumppaneille ja suurelle yleisölle. Samalla käydään läpi viestinnän roolia järjestöjen kehitysyhteistyössä ja globaalikasvatuksessa ja perehdytään tilivelvollisuuden ja tulosperustaisuuden käsitteisiin.
,
3.12.2015 |
Vapaaehtoistoiminnan messut
Vapaaehtoistoiminnan messuilla järjestöt esittelevät omia vapaaehtoistyön muotojaan.
10.12.2015 | Helsinki
Taloushallinto 2: Mitä jokaisen talousvastaavan tulisi tietää kehitysyhteistyöstä
Mitä kaikkien kehitysyhteistyöhankkeita toteuttavien järjestöjen taloudesta vastaavien tulisi tietää kehitysyhteistyöstä? Mitä erityistä huomioitavaa kehitysmaissa toimiminen tuo tullessaan? Mitä vaatimuksia ulkoministeriön rahoitus asettaa taloushallinnolle?
,
16.12.2015 |
Yritysyhteistyön ytimessä osa 2: Mistä rahoitusta järjestöjen ja yritysten yhteistyöhön?
Kepa järjestää yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestö SOSTE:n kanssa neljä koulutusta yritysyhteistyöstä kiinnostuneille järjestöille. Mistä rahoitusta järjestöjen ja yritysten yhteistyöhön? -luennolla osallistujat kuulevat, mistä järjestöt ja yritykset voivat hakea rahoitusta yhteishankkeille. Luennolla käsitellään muun muassa Tekesin ja UM:n yhteistä BEAM -innovaatio-ohjelmaa, Finnpartnershipin liikekumppanuustukea sekä vaikuttavuusinvestoinnin mahdollisuuksia kehitysyhteistyötä tekeville ja sosiaali- ja terveysalan järjestöille.
,
13.1.2016 | Helsinki
Yritysyhteistyön ytimessä osa 3: Järjestöjen asiantuntemuksen tuotteistaminen
Kepa järjestää yhdessä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestön SOSTEn kanssa neljä luentoa yritysyhteistyöstä kiinnostuneille järjestöille.
17.2.2016 | Helsinki
Yritysyhteistyön ytimessä osa 4: Järjestöjen ja yritysten strateginen kumppanuus
Kepa järjestää yhdessä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestön SOSTEn kanssa neljä luentoa yritysyhteistyöstä kiinnostuneille järjestöille.
Julkaise syötteitäJulkaise syötteitä
19.10.2015 | Helsinki
KEPO tulee, oletko valmis?
Ulkoasiainministeriö on käynnistänyt uuden kehityspolitiikan linjauksen valmistelun. Ministeriön tavoitteena on saada tiivis ja eteenpäin katsova linjaus hallituksen käsittelyyn vielä loppuvuoden aikana.
, ,
21.10.2015 | Helsinki
Miten järjestöt kehittäisivät UM:n tukimuotoja?
Ulkoministeriö suunnittelee kansalaisjärjestöille tarkoitettujen tukimuotojen (ohjelmatuki, hanketuki, viestintä- ja globaalikasvatustuki) uudistamista ja hallinnon keventämistä tilanteessa, jossa kehitysyhteistyömäärärahoja leikataan ja ministeriön henkilöstöä karsitaan.
10.11.2015 | Helsinki
Uudistuva rahankeräyslaki ja joukkorahoituksen mahdollisuudet
Ulkoministeriön mittavat rahoitusleikkaukset koettelevat järjestöjen kehitysyhteistyötä, globaalikasvatusta ja viestintää kehityskysymyksistä. Mitäjärjestöjen olisi hyvä tietää rahankeräyslaista tai joukkorahoituksesta uudessa tilanteessa?
, , ,
19.11.2015 | Helsinki
Kehityspoliittinen päivä
YK:n uudet kestävän kehityksen tavoitteet ovat universaalit eli vaativat nyt Suomeakin muuttumaan. Miten 17 kestävän kehityksen tavoitetta toteutetaan käytännössä? Mitä tavoitteet tarkoittavat kansalaisjärjestöjen työlle?
,
30.11.2015 | Helsinki
Mistä rahoitusta kehitysyhteistyön ja etelän kumppaneille?
Ulkoministeriön mittavat rahoitusleikkaukset koettelevat järjestöjen kehitysyhteistyötä. Millaisia muita rahoitusmahdollisuuksia voisi olla löydettävissä?
, ,
2.12.2015 | Helsinki
Opiskelijainfo: Oikeudenmukaisuuden edistäminen ammattina – Kepa työpaikkana
Kiinnostaako ura kehityskysymysten, globaalikasvatuksen, poliittisen vaikuttamisen tai kansalaisjärjestöjen parissa? Kepa on asiantuntijaorganisaatio ja suomalaisten kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kattojärjestö, johon kuuluu yli 300 järjestöä ympäri Suomea. Tilaisuudessa kuulet, mitä Kepassa tehdään ja minkälaisia ihmisiä Kepassa työskentelee. Kerromme myös, mitä mahdollisuuksia Kepa tarjoaa opiskelijoille.
20.10.2015 - 22.10.2015 | Helsinki
The Practice of Social Change Facilitation
The purpose of this training is to better understand the real work of social change in our own organisational and social context.
,
23.10.2015 - 24.10.2015 | Helsinki
Creative Learning Organisations and Leadership
The purpose of the training is to better see, shape and lead organisations. Not as mechanical structures that control, regulate and manage, but as conscious, mobile and creative relationships and processes that enable ongoing learning.
,
29.10.2015 | Helsinki
Miten kampanjoida sosiaalisessa mediassa
Koulutuksessa käydään läpi sosiaalisen median välineiden käyttöä kampanjoinnissa ja pohditaan, kuinka kampanjatavoitteita voi saavuttaa pieninkin resurssein hyödyntämällä sosiaalista mediaa. Koulutuksessa keskitytään poliittisiin vaikuttamiskampanjoihin.
,
5.11.2015 | Helsinki
Tapahtumatuotanto osana järjestön viestintää
Oman tapahtuman kautta voit välittää sanomaasi uusille yleisöille helposti lähestyttävällä tavalla sekä sitouttaa sidosryhmiäsi yhdessä tekemiseen ja näin innostaa ihmisiä toimimaan paremman maailman puolesta. Tässä koulutuksessa löydät vastauksia tapahtumatuotannon ydinkysymyksiin ja saat myös uusia työkaluja mediayhteistyöhön.
,
10.11.2015 | Helsinki
Uudistuva rahankeräyslaki ja joukkorahoituksen mahdollisuudet
Ulkoministeriön mittavat rahoitusleikkaukset koettelevat järjestöjen kehitysyhteistyötä, globaalikasvatusta ja viestintää kehityskysymyksistä. Mitäjärjestöjen olisi hyvä tietää rahankeräyslaista tai joukkorahoituksesta uudessa tilanteessa?
, , ,
11.11.2015 | Helsinki
Globaalipolitiikan huippuvuosi
Lisätiedot myöhemmin.
,
18.11.2015 | Helsinki
Yritysyhteistyön ytimessä osa 1: Yritysvastuu ja lahjoittaminen
Kepa järjestää yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestö SOSTE:n kanssa neljä koulutusta yritysyhteistyöstä kiinnostuneille järjestöille. Ensimmäisellä luennolla (Yritysvastuu ja lahjoittaminen) osallistujat kuulevat, mihin erityisesti suomalaiset yritykset yritysvastuulla pyrkivät, ja mitä konkreettisia yhteistyömahdollisuuksia uuden yritysvastuun mallit ja toimintatavat tarjoavat yhtäältä kehitysyhteistyö- ja toisaalta sosiaali- ja terveysalan järjestöille niin Suomessa kuin maailmalla.
,
24.11.2015 | Helsinki
Syventävä Twitter-koulutus
Syventävä koulutus on tarkoitettu Twitteriä jo jonkin verran käyttäneille. Koulutuksessa käydään läpi mm. edistynyt tiedonhaku, Twitter-listojen hyödyntäminen twiittaajien seurannassa, Tweetdeckin käyttö osana Twitterin tehokäyttöä ja Twitter-analytiikan hyödyt ja käyttö osana twiittaamista.
,
25.11.2015 | Helsinki
Advanced advocacy: How to do advocacy in a challenging working environment
The course is intended for staff that is already engaged in advocacy and campaigning on development issues.
,
30.11.2015 | Helsinki
Mistä rahoitusta kehitysyhteistyön ja etelän kumppaneille?
Ulkoministeriön mittavat rahoitusleikkaukset koettelevat järjestöjen kehitysyhteistyötä. Millaisia muita rahoitusmahdollisuuksia voisi olla löydettävissä?
, ,
1.12.2015 | Helsinki
Taloushallinto 1: Mitä jokaisen hankevastaavan tulisi tietää talousasioista
Mitä kaikkien kehitysyhteistyöhankkeita toteuttavien järjestötoimijoiden tulisi tietää taloushallinnosta? Mistä kaikesta hankkeen hyvä taloushallinto koostuu?
,
3.12.2015 | Helsinki
Näin kerrot järjestön työn tuloksista
Koulutuksessa pohditaan mitä ja miten järjestöjen työn tuloksista kerrotaan eri sidosryhmille kuten rahoittajille, jäsenille, yhteistyökumppaneille ja suurelle yleisölle. Samalla käydään läpi viestinnän roolia järjestöjen kehitysyhteistyössä ja globaalikasvatuksessa ja perehdytään tilivelvollisuuden ja tulosperustaisuuden käsitteisiin.
,
10.12.2015 | Helsinki
Taloushallinto 2: Mitä jokaisen talousvastaavan tulisi tietää kehitysyhteistyöstä
Mitä kaikkien kehitysyhteistyöhankkeita toteuttavien järjestöjen taloudesta vastaavien tulisi tietää kehitysyhteistyöstä? Mitä erityistä huomioitavaa kehitysmaissa toimiminen tuo tullessaan? Mitä vaatimuksia ulkoministeriön rahoitus asettaa taloushallinnolle?
,
16.12.2015 |
Yritysyhteistyön ytimessä osa 2: Mistä rahoitusta järjestöjen ja yritysten yhteistyöhön?
Kepa järjestää yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestö SOSTE:n kanssa neljä koulutusta yritysyhteistyöstä kiinnostuneille järjestöille. Mistä rahoitusta järjestöjen ja yritysten yhteistyöhön? -luennolla osallistujat kuulevat, mistä järjestöt ja yritykset voivat hakea rahoitusta yhteishankkeille. Luennolla käsitellään muun muassa Tekesin ja UM:n yhteistä BEAM -innovaatio-ohjelmaa, Finnpartnershipin liikekumppanuustukea sekä vaikuttavuusinvestoinnin mahdollisuuksia kehitysyhteistyötä tekeville ja sosiaali- ja terveysalan järjestöille.
,
13.1.2016 | Helsinki
Yritysyhteistyön ytimessä osa 3: Järjestöjen asiantuntemuksen tuotteistaminen
Kepa järjestää yhdessä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestön SOSTEn kanssa neljä luentoa yritysyhteistyöstä kiinnostuneille järjestöille.
17.2.2016 | Helsinki
Yritysyhteistyön ytimessä osa 4: Järjestöjen ja yritysten strateginen kumppanuus
Kepa järjestää yhdessä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestön SOSTEn kanssa neljä luentoa yritysyhteistyöstä kiinnostuneille järjestöille.