Mikä Kepa?

Jaa:

Mikä Kepa?

Kepa ry on globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö.

Kepa on yli kolmensadan kehityskysymyksistä kiinnostuneen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja kehityspolitiikan järjestöasiantuntija. Kepan tehtävänä on innostaa suomalaisia toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Kepa pähkinänkuoressa
Kepa on perustettu vuonna 1985, ja sillä on tällä hetkellä työntekijöitä Suomen lisäksi neljässä kehitysmaassa.
Periaatteet ja arvot
Tavoitteena on maailma, jossa rauha, ihmisoikeudet ja kestävä kehitys ovat toteutuneet ja jossa toimitaan tasa-arvon, demokratian ja yhteisvastuun hengessä.
Jäsenjärjestöt
Kepan jäsenkenttään kuuluu lähes 300 järjestöä. Joukkoon mahtuu sekä isoja organisaatioita että pieniä, muutaman aktiivin yhdistyksiä.
Organisaatio
Ylin päätäntävalta Kepassa on kahdesti vuodessa kokoontuvalla yhdistyksen kokouksella. Toimintaa ohjaa jäsenjärjestöjen valitsema hallitus.
Asiakirjat
Kepan vuosikertomukset, tuloslaskelmat, strategia, periaatejulistus ja säännöt ovat ladattavissa tästä osiosta.
Logot
Kepan logon on suunnitellut Sami Kortemäki vuonna 2005. Logon voi ladata Kepan sivuilta sekä verkkoa että printtiä varten.
Historia
Kehitysyhteistyön palvelukeskus ry:n synnyn taustalla vaikutti prosenttiliike. Perustamiskokoukseen osallistui 56 järjestöä.
Usein kysyttyä
Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin, kuten kuka Kepaa rahoittaa, miten pääsee töihin kehitysmaihin, miten voi tukea Kepan toimintaa sekä tilastoja ja muita perustietoja kehitysyhteistyöstä.