Blogi

Jaa:

Blogi

Kepa-blogi mittaa planeetan pulssia ja takertuu kehitysyhteistyön pikkuseikkoihin. Se kertoo myös Kepasta ja sen ympärillä hyörivästä kehitysmaaliikkeestä. Kirjoittajat ovat kepalaisia, joilla on maailmanparantajan kukkahattu tukevasti päässään. Ks. myös jäsenblogi ja Kehitystä ja politiikkaa -blogi.

Blogissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia, eivätkä välttämättä edusta Kepan virallista linjaa.

 

Huhti 25 2016
Eduskunta paneutuu tällä viikolla kehityspolitiikkaan
Niina Mäki
Politiikka näyttää palanneen kehityspolitiikkaan, mikä on aivan erinomaista, arvioi Niina Mäki.
, , , , , ,
Helmi 25 2016
Marssi vaatii turvallisia reittejä Eurooppaan
Outi Puukko
Lauantaina 27. helmikuuta eri puolilla Eurooppaa marssitaan oikeutta, turvaa ja inhimillisiä oloja pakolaisille ja turvapaikanhakijoille.
, , ,
Helmi 18 2016
Viisi hyvää linkkiä
Jukka Aronen
Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa äitien pakkaukset, sukupuolidata, järjestösankarit, Eevan nettikauppa ja Applen verovälttely.
, ,
Helmi 10 2016
Hitsin kaunis turvapaikanhakijatilasto
Janne Hukka
Helsinkiläinen designtoimisto on ottanut todella rumia nykymaailman lukuja ja tehnyt niistä informatiivista silmäkarkkia. 5 kommenttia
, ,
Helmi 03 2016
Video: Afrikkalaiset adoptoivat tanskalaisia vanhuksia
Janne Hukka
Tanskan oma Nenäpäivä-keräys ei masentunut kotimaan ikävistä uutisista vaan kerää nyt varoja kehitysmaille kieli poskessa.
, ,
Tammi 29 2016
Imperiumi, tule takaisin, beibi!
Janne Hukka
Yllättävän moni britti haikailee kolonialismin aikakaudelle. Kyllä, luit oikein – kolonialismin aikakaudelle.
, , ,
Tammi 15 2016
Suomalaisten kehykampanja noteerattiin YK:ssa
Jukka Aronen
Tässä taas yksi todiste siitä, että suomalaisten kansalaisjärjestöjen kunniakas kamppailu viime syksynä hallituksen ennennäkemättömän kovia ja nopeita kehitysyhteistyöleikkauksia vastaan ei ole jäänyt huomaamatta maailmalla.
, , , ,
Joulu 23 2015
Viisi hyvää linkkiä
Jukka Aronen
Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa Yhdysvaltain jouluvalot, veronkiertovakoilija, parempi maailmanparannus, videopalkinnot ja Bhutan-blogi.
,
Joulu 22 2015
Hyvä kehitysapuväki, en halua takaisin 1980-luvulle
Esa Salminen
Historiallisen suurten leikkausten tähden kehitysyhteistyökentässä vallitsee tappiomieliala. Syystäkin. Saatiin pataan. Mutta pöly alkaa hiljalleen laskeutua ja moni miettii, mitä tehdään seuraavaksi. Viestinnän kannalta eteen avautuu kolme ilmiselvää polkua, jotka kaikki ovat minusta vääriä. 2 kommenttia
, , ,
Joulu 18 2015
Luetuimmat uutiset ja blogit 2015
Esa Salminen
Kepan vuosi oli käänteitä ja haasteita täynnä. Vuoden luetuimmat uutiset ja blogitekstit avaavat ikkunan menneen vuoden taistoihin.
,
Huhti 25 2016
Eduskunta paneutuu tällä viikolla kehityspolitiikkaan
Niina Mäki
Politiikka näyttää palanneen kehityspolitiikkaan, mikä on aivan erinomaista, arvioi Niina Mäki.
, , , , , ,
Tammi 29 2013
Stora Enson vastuullisuuspomo irtisanoutui – "erilaiset käsitykset"
Topi Kanniainen
Stora Enson vastavalittu vastuullisuusjohtaja irtisanoutui vain puolen vuoden työrupeaman jälkeen. Hän taisi toteuttaa työnkuvaansa vähän turhankin ahkerasti, jos tiedotteiden rivien väleistä voi jotain lukea. 1 kommentti
, , ,
Loka 09 2015
Kehitysavulla verovälttelyä eri puolilla maailmaa
Eva Nilsson
Finnfundin veronmaksua on puitu viime kuukausina suomalaisessa mediassa, koska rahastolla on lukuisia sijoituksia veroparatiiseissa. Finnfund ei ole ainoa. Muillakin kehitysrahoituslaitoksilla on veroparatiisisotkuja.
, , , , , ,