Blogi

Jaa:

Blogi

Kepa-blogi mittaa planeetan pulssia ja takertuu kehitysyhteistyön pikkuseikkoihin. Se kertoo myös Kepasta ja sen ympärillä hyörivästä kehitysmaaliikkeestä. Kirjoittajat ovat kepalaisia, joilla on maailmanparantajan kukkahattu tukevasti päässään. Ks. myös jäsenblogi ja Kehitystä ja politiikkaa -blogi.

Blogissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia, eivätkä välttämättä edusta Kepan virallista linjaa.

 

Heinä 15 2016
Järjestöt luovat parempaa maailmaa
Iina Leppäaho
Maailmassa on enemmän eriarvoisuutta kuin koskaan ja samalla Suomi leikkaa kehitysyhteistyöstä. Kepan paneelikeskustelussa SuomiAreenalla 13. heinäkuuta käsiteltiin järjestöjen roolia kehityksessä.
, , , ,
Heinä 06 2016
Tärpit SuomiAreenalle: Kehitysjärjestöt esillä
Iina Leppäaho
Ensi viikolla SuomiAreena kokoaa yhteiskunnallisesta keskustelusta kiinnostuneet ihmiset yhteen. Tänä vuonna teemana on suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. Myös kehitysyhteistyöjärjestöt ovat mukana monipuolisesti. Tässä muutama vinkki heinäkuiseen Poriin! 1 kommentti
, , , , ,
Kesä 06 2016
Järjestöjen yksityisen varainhankinnan odotukset kovia
Outi Puukko
Kehitysjärjestöissä yksityiseen varainhankintaan kohdistuu huimia odotuksia. Vuodelle 2016 yksityisen varainhankinnan tavoite on kaksinkertaistunut vuodesta 2014, käy ilmi tuoreesta selvityksestä.
, , , ,
Tou 30 2016
Mitä kehitysyhteistyöleikkaukset tarkoittavat järjestöille?
Iina Leppäaho
Nopeat ja isot kehitysyhteistyöleikkaukset näkyvät suoraan järjestöjen työssä. Järjestöt ovat pyrkineet siihen, että vaikutukset kohdistuisivat mahdollisimman vähän etelän kumppanimaihin.
, , , ,
Tou 17 2016
Agenda 2030 - Uusi kestävän kehityksen ohjelma haastaa Suomen
Outi Puukko
Miten kansalaisyhteiskunta on mukana YK:n uuden kestävän kehityksen ohjelman toteutuksessa? Kepan tuore esite kertoo.
,
Tou 16 2016
Tilaa aktiiviselle kansalaisuudelle
Kirsi Koivuporras-Masuka
Oletko vapaa toimimaan tärkeäksi katsomasi asian puolesta ja ilmaisemaan kantasi? Toteutuvatko kansalaisoikeudet kotimaassasi?
,
Huhti 25 2016
Eduskunta paneutuu tällä viikolla kehityspolitiikkaan
Niina Mäki
Politiikka näyttää palanneen kehityspolitiikkaan, mikä on aivan erinomaista, arvioi Niina Mäki.
, , , , , ,
Helmi 25 2016
Marssi vaatii turvallisia reittejä Eurooppaan
Outi Puukko
Lauantaina 27. helmikuuta eri puolilla Eurooppaa marssitaan oikeutta, turvaa ja inhimillisiä oloja pakolaisille ja turvapaikanhakijoille.
, , ,
Helmi 18 2016
Viisi hyvää linkkiä
Jukka Aronen
Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Vuorossa äitien pakkaukset, sukupuolidata, järjestösankarit, Eevan nettikauppa ja Applen verovälttely.
, ,
Helmi 10 2016
Hitsin kaunis turvapaikanhakijatilasto
Janne Hukka
Helsinkiläinen designtoimisto on ottanut todella rumia nykymaailman lukuja ja tehnyt niistä informatiivista silmäkarkkia. 5 kommenttia
, ,
Helmi 07 2013
Guardian: Suomalaisia enemmän ulkomailla kuin ulkomaalaisia Suomessa
Esa Salminen
Siirtolaisten koto-Suomeen lähettämät rahat ovat lähes kaksinkertaiset siihen nähden, mitä Suomessa asuvat ulkomaalaiset lähettävät ulos. 14 kommenttia
, ,
Joulu 17 2013
Korruptio elää ja voi hyvin
Jukka Aronen
Nelson Mandela on nyt saatettu haudan lepoon. Hautajaisten aikana nähtiin yhtä ja toista: Desmond Tutun koti ryöstettiin samaan aikaan kun hän puhui hautajaisissa ja feikkitulkki päästettiin lavalle esittämään itse keksimiään viittomakielen ilmaisuja.
,
Kesä 22 2012
Kuka avaisi Pandoran lippaan?
Mika Railo
Rion kokousta leimasi spekulointi mahdollisuudella avata valmiiksi sovittu loppuasiakirjateksti uusille neuvotteluille. Ihan ensimmäiseksi oli epäselvää, olisiko avaaminen yleensä mahdollista ja toiseksi, olisiko se lainkaan viisasta.