Osallistu!

Jaa:

Eettiset joululahjat

Kepa on kerännyt tälle sivulle vinkkejä vuoden 2015 joululahjoista, jotka tukevat kestävää kehitystä ja auttavat maailman köyhiä. Mukana on lahjojen parhaimmisto: hyväntekeväisyyttä, reilua kauppaa ja aineettomia lahjoja.

"Muista joululahjaostoksillakin kysyä: miksi, missä, miten ja kuka?"
Noora Shingler

Lue Kemikaalicocktail-blogin kirjoittaja Noora Shinglerin kirjoitus Jokainen valinta merkkaa ja Pupulandia-bloggari Jenni Rotosen Mitä antaa ihmiselle, jolla on jo kaikkea?

Mitä on eettinen kuluttaminen, mitä se tarkoittaa kuluttajan näkökulmasta ja miksi se on tärkeää? Katso video ja tutustu tekstiin Kuluttajan valinnat vaikuttavat.

Lahjahaku

Järjestöt
Abilis-säätiö

Tue pakolaisleirien vammaisia! Vaikka monet pakolaiset onnistuvat saapumaan Eurooppaan, on heidän joukossaan vain vähän vammaisia henkilöitä. Suurimmalla osalla vammaisista pakolaisista on vaikeuksia liikkua pitkiä matkoja, ja he jäävät lähellä sijaitseviin pakolaisleireihin. Abilis-säätiö auttaa vammaisia pakolaisia leireillä, tukee heidän tulonhankintaansa ja näin parantaa heidän elämänlaatuaan.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Vammaiset
Kepan jäsenet | Järjestöt
African Care

African Caren verkkokaupassa joulumieltä voi välittää edistämällä Etelä-Somalian Afgoin naisten asemaa ja hyvinvointia.  Eettisten lahjojemme kautta voit taata turvallisen synnytyksen, lahjoittaa äitiyspakkauksen, tai antaa naisille mahdollisuuden turvata oman tulevaisuutensa käsityöpaketin tai ompelukoneen kautta.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Suoja ja vaatetus
Järjestöt
Amnesty Store

Amnesty Storen valikoimassa on muun muassa eettisesti tuotettuja vaatteita, asusteita, koruja ja kortteja. Verkkokaupan kaikki tuotot käytetään ihmisoikeustyöhön.

Ihmisoikeudet, Kortit, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
Animalian verkkokauppa

Animalian aineettomilla joululahjoilla tuet lehmien, sikojen ja muiden tuotantoeläinten puolesta tehtävää vaikuttamistyötä ja kampanjointia. Tuotantoeläinten olot eivät nykyisellään ole riittävät lajityypilliseen käyttäytymiseen. Eläimet ansaitsevat parempaa. Ilahduta ystävää ja tue eläinten oikeuksia hankkimalla Animalian aineeton lahja!

animalia.fi/aineeton-lahja

Tuotteita ostamalla tuet Animalian tekemää, eläinten hyvinvointia ja oikeuksia edistävää työtä.

www.animalia.fi/tilaa-tuotteita

Kirjat, Koriste-esineet, Korut, Laukut ja kassit, Toimistotarvikkeet, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Cocoi

Cocoi on 2010 perustettu pelkästään eettisesti valmistettuihin käyttö- sekä lahjatavaroihin keskittynyt yritys.

Astiat, Elektroniikka, Hygienia, Kortit, Kosmetiikka, Laukut ja kassit, Toimistotarvikkeet
Yritykset
Ekolo-verkkokauppa

Ekologisia ja luonnonmukaisesti tuotettuja joululahjoja tarjoaa Ekolo-verkkokaupasta. Joulutunnelmaan sopivat esimerkiksi soijakynttilät.

Astiat, Elintarvikkeet, Hygienia, Kirjat, Koriste-esineet, Kosmetiikka, Kynttilät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Emmaus Helsinki

Kun ostat joululahjat Emmauksesta, edistät kanssamme
kierrätystä ja vastuullista kulutusta, vähennät jätevuoria ja samalla tuet kehitysyhteistyötä. Emmauksella on myös lahjakortteja.

Astiat, Huonekalut, Kirjat, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
FFD

Kylvä siemen tulevaisuuteen! Lahjoita kehitysmaiden viljelijöille. Me FFD:ssä toteutamme hankkeita, jotta kehitysmaiden maaseudusta tulisi elinvoimainen, ruokaturva paranisi ja metsänhoito olisi kestävää. Keräysvaroilla tuetaan kehitysmaiden viljeliöiden koulutusta, järjestäytymistä ja markkinoille pääsyä.

Eläimet ja maatalous, Ruoka, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Fida lähetystorit

Persoonallinen, ajattelevan ihmisen joululahja tekee hyvää lahjan saajalle, ympäristölle sekä kehitysmaiden lähimmäisille. Joulumyynnissä myös lahjakortteja.

Astiat, Huonekalut, Jalkineet, Kirjat, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Filantropian Toivon lahja

Toivon lahja on aineeton lahja, jonka saat sähköpostiisi. Toivon lahjoilla rakennetaan parempaa maailmaa. Niillä tuetaan Filantropia ry:n koulutus- ja kehitysyhteistyöhankkeita, humanitaarista auttamistyötä sekä ortodoksisten paikalliskirkkojen lähetystyötä Itä-Afrikassa ja Euroopassa.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Tasa-arvo, Työ
Järjestöt
Filippiinit-seura ry

Anna lahja, jonka arvo säilyy - tue filippiiniläisen lapsen koulunkäyntiä!

Filippiinit-seuran kumppanijärjestö TFDP (Task Force Detainees of the Philippines) on jo 40 vuoden ajan auttanut ihmisoikeusrikosten uhreja ja poliittisia vankeja perheineen. Filippiinit-seuran kummitoiminnassa voit antaa tukesi näiden perheiden lasten koulunkäynnin turvaamiseksi.

Pienelläkin lahjoituksella olet edistämässä lasten mahdollisuutta käydä koulua!

Ihmisoikeudet
Järjestöt
Finnwatch

Osta kaverille jouluahjaksi Finnwatchin raportti! Vaihtoehtoina kaksi tutkimusta: veroparatiisitoiminnan aiheuttama verovaje tai
kehitysyhteistyörahoilla toimivien yritysten vastuullisuus. Kaverille
lahjasta voi kertoa sähköpostitse toimitettavalla tulostettavalla
kunniakirjalla.

Tutkimukset ja raportit
Yritykset
Globe Hope

Globe Hopen joululahja kertoo tarinan. Jokainen tuote on yksilö, jolla on oma historiansa ja eletty elämä takanaan. Tutustu ekologisiin, eettisiin ja esteettisiin tuotteisiimme, jotka valmistetaan kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista.

Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Hamacamundo

Nicaraguan Masayassa käsityönä valmistettuja Hamacamundo-riipputuoleja ja riippumattoja ovat jo tuhannet suomalaiset hankkineet niiden hyvän laadun ja rentouttavien ominaisuuksien vuoksi. Tuotteiden alkuperästä on helppo saada tietoa, sillä riippumatot ja riipputuolit tilataan suoraan tekijöiltä

Huonekalut, Käsityöt
Järjestöt
HelsinkiMission Aikalahja

Yli 400 000 ihmistä Suomessa kärsii yksinäisyydestä. Yksinäisyys on kuin vankila, josta ei löydy ulospääsyä. Yksinäisyyden voi poistaa vain toinen ihminen. Jotta voisimme rekrytoida ja kouluttaa lisää vapaaehtoisia auttajia sekä ylläpitää keskustelu- ja kriisiavun palveluamme tarvitsemme tukeasi.

Aikalahja on vaihtoehto tavaralle. Ostamalla HelsinkiMission eettisen Aikalahjan annat koulutettujen vapaaehtoisten aikaa ja läsnäoloa niille lähimmäisille, nuorille ja vanhuksille, jotka ovat jääneet täysin yksin.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo
Yritykset
Herb Basics

Herb Basics on luonnonmukainen ihon- ja hiustenhoitosarja. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Thaimaan vuoristoseudulla viljelijöiden avulla, jotka ovat sitoutuneet kasvattamaan satonsa perinteisin menetelmin. Yhteistyö mahdollistaa tärkeiden lisätulojen saannin mukana oleville perheille.

Hygienia, Kosmetiikka
Kepan jäsenet | Järjestöt
Interpedia

Eettisten lahjojen kaupastamme saat aineettomia paketteja, jotka tekevät hyvää. Lahjoilla edistetään lapsen oikeuksia ja koulutusta Bangladeshissa, Etelä-Afrikassa, Etiopiassa, Kolumbiassa, Nepalissa ja Thaimaassa. Anna lapselle lahjaksi parempi tulevaisuus. Hyvä lapsuus on lapsen oikeus.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus
Yritykset
Into Kustannus

Tilaa eettiset lukulahjat pukinkonttiin Into Kustannukselta. Saatavilla maailmaa mullistavaa tietoa ja käänteen tekevää kaunoa.

Kirjat
Yritykset
Kaarna Living verkkokauppa

Hyvää ja kaunista! Kaarna Living tuo esille kauniita ekologisia tuotteita sekä niiden tekijöitä. Löydät meiltä laadukkaat ja vastuulliset, hyvän mielen joululahjat.

Astiat, Hygienia, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
KAIKU Ethical

KAIKU Ethical on Reilun kaupan tuotteiden maahantuoja ja erikoisliike.

Myymälästämme ja verkkokaupastamme saat Reilun kaupan lahjatavarat, tekstiilituotteet ja elintarvikkeet. Reilun kaupan tuotteita ostamalla tuet kunnollisen palkan, kohtuullisten työaikojen, ammatillisen järjestäytymisen, lasten hyvinvoinnin ja puhtaan ympäristön kehitystä kehitysmaissa.

Elintarvikkeet, Kosmetiikka, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Kapua Shop

Kapua-tuotteita käytät hyvillä mielin, sillä ne tuottavat rahaa kehitysmaiden tukemiseksi. Eettiset ja reilut tuotteemme valmistetaan pääosin kehitysmaissa.

Tuotosta ohjaamme 20% Kapua keräykseen kehitysmaiden tukemiseksi. Tutustu ja hanki omaksi, lahjaksi tai kumpaankin tarkoitukseen!

Käsityöt, Kirjat, Koriste-esineet, Korit, Korut, Laukut ja kassit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Karma Shop

Eettistä ja ekologista muotia verkkokauppa Karma Shopista, muun muassa reilun kaupan sertifioidusta luomupuuvillasta valmistettuja People Tree -vaatteita urheiluun, vapaa-aikaan ja juhlaan.

Vaatteet ja tekstiilit
Maailmankauppojen liiton jäsenet
Kehitysmaa- ja Maailmankaupat

Osta käsitöitä ja elintarvikkeita reilun kaupan erikoisliikkeistä. Verkkosivuilta löydät lähimmän myymälän.

Astiat, Elintarvikkeet, Jalkineet, Käsityöt, Kirjat, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Lelut, Matot, Toimistotarvikkeet, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Kehitysmaayhdistys Pääskyt

Emmaus Helsingin kirpputorilla Mäkelänkadulla on myytävänä kauniita perulaisia ja intialaisia käsitöitä. Ostamalla tuet Pääskyjen hankkeita köyhien intialaisten naisten ja perulaisten lasten hyväksi. Elämänpuu-adressilla voit myös tukea ruokaturvaa ja toimeentuloa Perussa.

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Ruoka, Tasa-arvo, Työ, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Kirkon Ulkomaanavun toisenlainen lahja

Lähetä verkkokaupasta kehitysmaahan jotain aidosti tarpeellista, kuten koulupuku, moskiittoverkko tai kanoja.

Eläimet ja maatalous, Hätäapu, Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Työ, Ympäristö ja metsät
Yritykset
Kude Design Oy

Kude Design Oy on syntynyt kapinasta kertakäyttökulttuuria vastaan. Se tarjoaa eettisiä ja ekologisia vaatekaapin kulmakiviä ja vaatevalmennusta, joka tähtää oivalluksiin omista vaatteista.

Helpompaa vaatearkea!

Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Kulttuurikameleontit

Anna joululahja Kairon katulapsille. Mahdollisuuksia on monenkokoisia, aina katulapsen välipalasta nuoren katuäidin äitiyspakkaukseen tai työpajaopettajan palkkaan. Saat meiltä kauniin joulukortin lähetettäväksi eettisen joululahjan saajalle.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Suoja ja vaatetus, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Kepan jäsenet | Järjestöt
Kuurojen Liitto

Tue kehitysmaiden kuuroja! Lahjoita ugandalaisille vanhemmille kieli, jolla he voivat keskustella lapsensa kanssa. Anna kuurolle tansanialaiselle mahdollisuus yrityksen perustamiseen tai tue kambodzhalaisen nuoren kuuron matkaa koulutiellä.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Vammaiset
Kepan jäsenet | Järjestöt
Käymäläseura Huussi

Helpota lasten hätää, lahjoita huussi ja tarvikkeita tai ryhdy huussikummiksi! Lahjoitusten avulla rakennetaan kuivakäymälöitä, vesipisteitä ja annetaan terveyskoulutusta Sambiassa! Lahjalla varmistat puhtaamman ja terveemmän elinympäristön sekä parannat konkreettisella tavalla koulujen ja perheiden elinolosuhteita.

Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet
Kepan jäsenet | Järjestöt
Liike

Tue tansanialaisten peruskoulujen liikunnanopetusta uudella tavalla. Liikunta houkuttelee lapset kouluun ja motivoi heitä oppimaan.

Lapset ja nuoret, Liikunta ja urheilu, Opetus ja koulutus
Yritykset
Lunette - Kivemmat menkat

Lunette on joulun paras lahja. Se tuo iloa kolminkertaisesti: lahjan saajalle kivemmat menkat, lahjan antajalle hyvän mielen sekä kehitysmaan naisille paremman tulevaisuuden. Anna tänä jouluna erilainen lahja, josta on iloa monelle!

Hygienia
Järjestöt
Luonnonperintösäätiö

Anna lahjaksi pala suomalaista ikimetsää. Luonnonperintösäätiön korteilla ja adresseilla osallistut ikimetsien suojeluun.

Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Luonto-Liitto

Anna lapselle tai nuorelle lahjaksi Luonto-Liiton jäsenyys – se on teko haavoittuvan luonnon puolesta! Jäsenet saavat jäsenetuna iki-ihanan lastenlehti Siepon tai Nuorten Luonto -lehden.

Kepan jäsenet | Järjestöt
Lääkärin sosiaalinen vastuu

Tilaamalla eettiset lahjat helposti LSV:n nettikaupasta tuet LSV:n pitkäaikaista työtä rauhan, kehitysyhteistyön sekä terveyspolitiikan saralla. Myynnissä aineettomia lahjoja, seinäkalentereita ja rauha-aiheisia t-paitoja.

Koriste-esineet, Lapset ja nuoret, Mielenterveys, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vaatteet ja tekstiilit, Vammaiset
Kepan jäsenet | Järjestöt
Maailma, me kaikki

Lahjoita tänä vuonna gambialaiselle lapselle askeleita
tulevaisuuteen. Tue esimerkiksi MMK:n esikoulua, jonka kautta varattomien lasten on mahdollista päästä peruskouluun.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Suoja ja vaatetus, Tasa-arvo
Yritykset
Mangomaa

Mangomaa tuo kauniita, laadukkaita ja käsityönä valmistettuja tuotteita suoraan tekijöiltään Keniasta.

Käsityöt, Kirjat, Koriste-esineet, Korit, Kortit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Mannerheimin Lastensuojeluliiton verkkokauppa

Tuotteilla tuetaan liiton työtä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi.

Kirjat, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Me We

Me We tekee erityisen merkityksellisiä lahjoja! Lahjan taika on viestissä, jonka sisällön sinä päätät ja jonka me puolestamme muotoilemme ja painamme Suomessa tuotettuun luomupuuvillaiseen pipoon tai vaikka 100% kierrätysmateriaalista valmistettuun t-paitaan.

Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Mereija Oy

Mereija myy kestävän kehityksen periaatteella valmistettuja koruja, laukkuja ja vaatteita sekä muita tuotteita. Tuotteet on valmistettu jo olemassa olleista materiaaleista, joten osalla voi olla jo pitkäkin historia takanaan. Ompelimossaan Mereija korjaa, muodistaa ja valmistaa vanhasta uutta, asiakkaan omista materiaaleista.

Jalkineet, Käsityöt, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Mifuko

Valmistettu Keniassa ja suunniteltu Suomessa. Mifuko tekee yhteistyötä pienten afrikkalaisten käsityöpajojen kanssa. Mifukon design-tuotteet tuovat iloa sekä käyttäjilleen pohjoisessa että valmistajilleen etelässä!

Jalkineet, Korut, Laukut ja kassit
Yritykset
MUMs helping mums

Hanki verkkokaupasta eettistä designia Etelä-Afrikasta.

Huonekalut, Käsityöt, Koriste-esineet, Laukut ja kassit, Matot
Kepan jäsenet | Järjestöt
Naisten Pankki

Lukuisat kehitysmaiden naiset unelmoivat mahdollisuudesta elämänsä muuttamiseen juuri nyt. Ryhtymällä Naisten Pankin tukijaksi sinä voit auttaa heitä toteuttamaan tämän unelman.

Ihmisoikeudet, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Kepan jäsenet | Järjestöt
Nakurun lapset

Lahjoita esimerkiksi lastenhoitajan kuukauden palkka kenialaiseen lastenkotiin tai ammattikoulun opettajalle puolen kuukauden palkka.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Yritykset
Osuuskauppa Oma Maa

Osuuskauppa Tuusulan Oma Maa on paikallisten viljelijöiden omistama osuuskunta. Valikoimasta löytyy elintarvikkeiden lisäksi muun muassa ekologisesti tuotettuja pesuaineita. Voit myös antaa läheisillesi lahjaksi lahjakortin kauppaan.

Elintarvikkeet, Hygienia, Kirjat
Yritykset
Osuuskunta Hyväntekijä

Verkkokaupassa on laaja valikoima eettisiä ja ekologisia tuotteita, kuten ekologisia pesuaineita ja luomukosmetiikkaa sekä kierrätys- ja luonnonmateriaaleista valmistettuja käyttötavaroita.

Elintarvikkeet, Hygienia, Korut, Kosmetiikka, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Pelastakaa Lapset - Rädda Barnen

Tule mukaan täyttämään lasten toiveita kotimaassa ja maailmalla. Anna lahjaksi kaunis joululahjakortti tai sähköinen joulukortti, jossa kerrotaan, kuinka lahjasi täyttää lapsen toiveen.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Järjestöt
Pelastusarmeijan Joulupata

Perinteinen keräys kohdennetaan kymmenille tuhansille vähäosaisille lapsiperheille ja syrjäytyneille ihmisille Suomessa.

Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Ruoka
Yritykset
Peru Shop

Ostamalla perulaisia käsitöitä parannat paikallisten käsityöläisten toimeentuloa ja kannustat heitä vaalimaan ja ylläpitämään omia perinteisiä käsityötaitojaan.

Käsityöt, Korut, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Plan Shop

Planin verkkokaupasta voi hankkia esimerkiksi kehitysmaissa valmistettuja koruja ja sisustustuotteita skandinaaviseen makuun.

Jalkineet, Kirjat, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Planin aineettomat lahjat

Aineeton lahja on eettinen ja aineeton lahjapalvelu, jossa voit tehdä lahjoituksen haluamaasi Planin kohteeseen ja lähettää e-kortin.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Liikunta ja urheilu, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Vammaiset
Järjestöt
Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat SANSA

Anna lahjaksi radio- tai televisio-ohjelma-aikaa. SANSAn kautta voit tukea esimerkiksi arabiankielisille nuorille tai naisille suunnattua kristillistä radio- tai televisio-ohjelmaa.

Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Tasa-arvo
Järjestöt
Rauhanaseman verkkokauppa

Eettisiä joululahjamahdollisuuksia aina kirjoista t-paitoihin.

Kirjat, Kortit, Lehtitilaukset, Vaatteet ja tekstiilit
Maailmankauppojen liiton jäsenet
Reilun kaupan verkkokauppa Juuttiputiikki

Perinteiset kehitysmaa- ja maailmankauppakäsityöt pukinkonttiin.

Hygienia, Jalkineet, Korit, Kortit, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Maailmankauppojen liiton jäsenet
Reilun kaupan verkkokauppa Kirahvi

Perinteiset kehitysmaa- ja maailmankauppakäsityöt Intiasta ja Bangladeshista.

Hygienia, Käsityöt, Koriste-esineet, Korit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
SASKin eettiset joululahjat

Antamalla lahjaksi SASKin aineettoman lahjan tuet työelämän perusoikeuksien puolesta tehtävää kehitysyhteistyötä maailman köyhimmissä maissa. Lahjavaihtoehdot vaihtelevat aineettomasta timantista aineettomiin boksereihin ja pyjamaan.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Työ
Kepan jäsenet | Järjestöt
Solidaarisuus

Tavaralahjojen sijaan voit antaa ystävillesi eettisiä ja ekologisia Solidaarisuuslahjoja. Solidaarisuuslahjalla annat ison annoksen iloa lahjan vastaanottajalle ja kehitysmaiden perheille ja yhteisöille. Solidaarisuuden luotettavat ja pitkäaikaiset paikalliset kumppanit vastaavat lahjasi perille menosta kohdemaissamme.

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
SOS-Lapsikylän verkkokauppa

Ostamalla lahjoitustuotteita tuet SOS-Lapsikylän lastensuojelutyötä, ja olet näin mukana tarjoamassa huostaan otetuille ja lastensuojelun tuen piirissä oleville lapsille mahdollisuuden turvalliseen lapsuuteen.

Lapset ja nuoret
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen kirjastoseura: Tietolahja

Tue tiedon saatavuutta, lukutaitoa ja tasa-arvoista tietoyhteiskuntakehitystä Namibiassa ja Tansaniassa. Lähetä jouluntoivotukset suoraan sivuiltamme sähköisellä kortilla!

Opetus ja koulutus, Tasa-arvo
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen luonnonsuojeluliitto

Anna lahja samalla kertaa luonnolle ja ystävällesi.
Luonnonsuojeluliiton aineettomien lahjojen kauppa on avattu.
Haluamme auttaa tulevana vuonna niin norppaa kuin monia muitakin luontomme asukkeja.
Valitse oma suosikkisi kymmenestä lahjoituskohteesta!

Eläimet ja maatalous, Koriste-esineet, Kortit, Kosmetiikka, Laukut ja kassit, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen Lähetysseuran Onnen lahjat

Anna tavaralahjan sijaan ystävällesi, sukulaisellesi tai yhteistyökumppanillesi eettinen ja ekologinen Onnen lahja. Hyväntekeväisyyslahja tuo lahjan saajalle iloa. Samalla lahja antaa kehitysmaiden ihmisille avaimet onneen.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vammaiset, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen Pakolaisapu: Parempi lahja

Parempi lahja, kuten lukutaito tai ammatti, auttaa Liberian, Sierra Leonen ja Ugandan pakolaisia sekä paluumuuttajia toipumaan sodasta. Myös pieniä lahjoja, kuten aapisia ja koruja.

Eläimet ja maatalous, Opetus ja koulutus, Sanitaatio ja puhdas vesi, Ympäristö ja metsät
Järjestöt
Suomen Punainen Risti

Anna lahjaksi Merkkiteko - lahjoitus Punaisen Ristin toimintaan kaukana tai lähellä. Kaupasta löydät myös Merkkituotteet, joita ostamalla tuet Punaisen Ristin kotimaan toimintaa.

Hätäapu, Kirjat, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Lelut, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
Suomen UNICEF: UNICEF-lahjat

UNICEF-lahjan antamalla varmistat elintärkeiden tarvikkeiden toimituksen lapsille ja heidän perheilleen ympäri maailman.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen YK-liiton Siniset tuotteet

YK-liiton Siniset tuotteet ovat laadukasta suomalaista designia. Valikoimasta löytyy mm. Marimekon tunnettu olkalaukku YK:n sinisessä värissä. Lisäksi löydät verkkokaupasta tuotteita Globe Hopelta ja Finlaysonilta. Tuotto menee YK-liiton toiminnan tukemiseen ja YK:n päämäärien edistämiseen.

Astiat, Elintarvikkeet, Koriste-esineet, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
Tikau Share -aineettomat lahjat

Tikau Share ry:n lahjakorteilla tuet pienen intialaisen kastittomien kylän perheitä, joiden asumukset vaurioituvat pahasti syklooni Phailinin iskiessä Odishaan lokakuussa. Tänä jouluna voit ostaa lahjaksi heinäkaton, polkupyörän tai vaikkapa englanninkielen oppikirjan. Lahjoitusta vastaan saat kauniin lahjakortin pukinkonttiin.

Eläimet ja maatalous
Yritykset
Tikau-kauppa

Tikau on kokoelma käsintehtyjä kodin sisustustuotteita ja asusteita Intiasta. Mallisto koostuu muun muassa matoista, peitteistä, koreista, laukuista ja huiveista.

Kirjat, Koriste-esineet, Korit, Laukut ja kassit, Matot, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Ukumbin verkkokauppa

Lahjoita pala parempaa tulevaisuutta Kambodzan nuorille Ukumbi ry:n joulukampanjan kautta. Verkkokaupassamme myynnissä tunnelmallisia joulukortteja ja aineettomia lahjoja, joiden tuotoilla edistetään ekologista ja vuorovaikutteista arkkitehtuuria kehittyvissä maissa.

Kortit, Opetus ja koulutus
Kepan jäsenet | Järjestöt
UN Women: Eettiset lahjat

Anna tavaralahjan sijaan tänä jouluna hyvää mieltä! UN Womenin eettiset lahjat ovat aineettomia lahjoja, joilla ilahdutat ystävääsi ja vaikutat naisten ja tyttöjen elämään eri puolilla maailmaa.

Hätäapu, Mielenterveys, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Työ
Yritykset
WordDive

Anna lahjaksi kielitaito - arvokas ja hyödyllinen lahja, joka tuottaa iloa pitkään. WordDiven kielikurssit toimivat tietokoneella, tabletilla ja iPhone-puhelimella. Ympäristöystävällisen lahjan hiilijalanjälki on lähes olematon, ja voit hankkia sen ilman jouluruuhkassa shoppailun stressiä.

Opetus ja koulutus
Kepan jäsenet | Järjestöt
World Visionin eettisten lahjojen kauppa

World Visionin eettinen joululahja on siitä erityinen lahja, että sillä on aina kaksi saajaa: toinen kotimaassa ja toinen kaukana kehitysmaassa. Kehitysmaassa se pelastaa ihmishenkiä – se on siis todellisuudessa valtavan arvokas lahja, vaikka sen rahallinen arvo ei sitä meille olisikaan. Hyviä ostoshetkiä – Shop until no kid drops!

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Kepan jäsenet | Järjestöt
WWF: Anna joululahja luonnolle!

Tee lahjoitus Itämerelle, lumileopardille tai saimaannorpalle ja jaa moninkertaisesti iloa sähköisellä joulutervehdyksellä!

Eläimet ja maatalous, Ympäristö ja metsät
Yritykset
Yalo-verkkokauppa

Reilun kaupan periaattein ja luomumateriaalein valmistettua tyylikästä ja ylellistä vaatepartta koko perheelle.

Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Yhteiset Lapsemme ry

Ostamalla eettisen lahjan tuet kehitysyhteistyöhankettamme, jota toteutamme yhteistyössä bolivialaisen kumppanijärjestön Defensa de niñas y niños’in (DNI) kanssa.

Järjestö on tehnyt jo vuosikymmeniä työtä Boliviassa lasten oikeuksien ja demokratiakehityksen puolesta ja väkivaltaa ja syrjintää vastaan.

Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo
Järjestöt
Yhteisvastuukauppa

Hanki hyvä mieli Yhteisvastuutuotteilla. Varat käytetään avustustyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Astiat, Koriste-esineet, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
Amnesty Store

Amnesty Storen valikoimassa on muun muassa eettisesti tuotettuja vaatteita, asusteita, koruja ja kortteja. Verkkokaupan kaikki tuotot käytetään ihmisoikeustyöhön.

Ihmisoikeudet, Kortit, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
Animalian verkkokauppa

Animalian aineettomilla joululahjoilla tuet lehmien, sikojen ja muiden tuotantoeläinten puolesta tehtävää vaikuttamistyötä ja kampanjointia. Tuotantoeläinten olot eivät nykyisellään ole riittävät lajityypilliseen käyttäytymiseen. Eläimet ansaitsevat parempaa. Ilahduta ystävää ja tue eläinten oikeuksia hankkimalla Animalian aineeton lahja!

animalia.fi/aineeton-lahja

Tuotteita ostamalla tuet Animalian tekemää, eläinten hyvinvointia ja oikeuksia edistävää työtä.

www.animalia.fi/tilaa-tuotteita

Kirjat, Koriste-esineet, Korut, Laukut ja kassit, Toimistotarvikkeet, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Cocoi

Cocoi on 2010 perustettu pelkästään eettisesti valmistettuihin käyttö- sekä lahjatavaroihin keskittynyt yritys.

Astiat, Elektroniikka, Hygienia, Kortit, Kosmetiikka, Laukut ja kassit, Toimistotarvikkeet
Yritykset
Ekolo-verkkokauppa

Ekologisia ja luonnonmukaisesti tuotettuja joululahjoja tarjoaa Ekolo-verkkokaupasta. Joulutunnelmaan sopivat esimerkiksi soijakynttilät.

Astiat, Elintarvikkeet, Hygienia, Kirjat, Koriste-esineet, Kosmetiikka, Kynttilät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Emmaus Helsinki

Kun ostat joululahjat Emmauksesta, edistät kanssamme
kierrätystä ja vastuullista kulutusta, vähennät jätevuoria ja samalla tuet kehitysyhteistyötä. Emmauksella on myös lahjakortteja.

Astiat, Huonekalut, Kirjat, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Fida lähetystorit

Persoonallinen, ajattelevan ihmisen joululahja tekee hyvää lahjan saajalle, ympäristölle sekä kehitysmaiden lähimmäisille. Joulumyynnissä myös lahjakortteja.

Astiat, Huonekalut, Jalkineet, Kirjat, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Globe Hope

Globe Hopen joululahja kertoo tarinan. Jokainen tuote on yksilö, jolla on oma historiansa ja eletty elämä takanaan. Tutustu ekologisiin, eettisiin ja esteettisiin tuotteisiimme, jotka valmistetaan kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista.

Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Hamacamundo

Nicaraguan Masayassa käsityönä valmistettuja Hamacamundo-riipputuoleja ja riippumattoja ovat jo tuhannet suomalaiset hankkineet niiden hyvän laadun ja rentouttavien ominaisuuksien vuoksi. Tuotteiden alkuperästä on helppo saada tietoa, sillä riippumatot ja riipputuolit tilataan suoraan tekijöiltä

Huonekalut, Käsityöt
Yritykset
Herb Basics

Herb Basics on luonnonmukainen ihon- ja hiustenhoitosarja. Tuotteet valmistetaan Pohjois-Thaimaan vuoristoseudulla viljelijöiden avulla, jotka ovat sitoutuneet kasvattamaan satonsa perinteisin menetelmin. Yhteistyö mahdollistaa tärkeiden lisätulojen saannin mukana oleville perheille.

Hygienia, Kosmetiikka
Yritykset
Into Kustannus

Tilaa eettiset lukulahjat pukinkonttiin Into Kustannukselta. Saatavilla maailmaa mullistavaa tietoa ja käänteen tekevää kaunoa.

Kirjat
Yritykset
Kaarna Living verkkokauppa

Hyvää ja kaunista! Kaarna Living tuo esille kauniita ekologisia tuotteita sekä niiden tekijöitä. Löydät meiltä laadukkaat ja vastuulliset, hyvän mielen joululahjat.

Astiat, Hygienia, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
KAIKU Ethical

KAIKU Ethical on Reilun kaupan tuotteiden maahantuoja ja erikoisliike.

Myymälästämme ja verkkokaupastamme saat Reilun kaupan lahjatavarat, tekstiilituotteet ja elintarvikkeet. Reilun kaupan tuotteita ostamalla tuet kunnollisen palkan, kohtuullisten työaikojen, ammatillisen järjestäytymisen, lasten hyvinvoinnin ja puhtaan ympäristön kehitystä kehitysmaissa.

Elintarvikkeet, Kosmetiikka, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Kapua Shop

Kapua-tuotteita käytät hyvillä mielin, sillä ne tuottavat rahaa kehitysmaiden tukemiseksi. Eettiset ja reilut tuotteemme valmistetaan pääosin kehitysmaissa.

Tuotosta ohjaamme 20% Kapua keräykseen kehitysmaiden tukemiseksi. Tutustu ja hanki omaksi, lahjaksi tai kumpaankin tarkoitukseen!

Käsityöt, Kirjat, Koriste-esineet, Korit, Korut, Laukut ja kassit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Karma Shop

Eettistä ja ekologista muotia verkkokauppa Karma Shopista, muun muassa reilun kaupan sertifioidusta luomupuuvillasta valmistettuja People Tree -vaatteita urheiluun, vapaa-aikaan ja juhlaan.

Vaatteet ja tekstiilit
Maailmankauppojen liiton jäsenet
Kehitysmaa- ja Maailmankaupat

Osta käsitöitä ja elintarvikkeita reilun kaupan erikoisliikkeistä. Verkkosivuilta löydät lähimmän myymälän.

Astiat, Elintarvikkeet, Jalkineet, Käsityöt, Kirjat, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Lelut, Matot, Toimistotarvikkeet, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Kehitysmaayhdistys Pääskyt

Emmaus Helsingin kirpputorilla Mäkelänkadulla on myytävänä kauniita perulaisia ja intialaisia käsitöitä. Ostamalla tuet Pääskyjen hankkeita köyhien intialaisten naisten ja perulaisten lasten hyväksi. Elämänpuu-adressilla voit myös tukea ruokaturvaa ja toimeentuloa Perussa.

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Ruoka, Tasa-arvo, Työ, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Kude Design Oy

Kude Design Oy on syntynyt kapinasta kertakäyttökulttuuria vastaan. Se tarjoaa eettisiä ja ekologisia vaatekaapin kulmakiviä ja vaatevalmennusta, joka tähtää oivalluksiin omista vaatteista.

Helpompaa vaatearkea!

Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Lunette - Kivemmat menkat

Lunette on joulun paras lahja. Se tuo iloa kolminkertaisesti: lahjan saajalle kivemmat menkat, lahjan antajalle hyvän mielen sekä kehitysmaan naisille paremman tulevaisuuden. Anna tänä jouluna erilainen lahja, josta on iloa monelle!

Hygienia
Kepan jäsenet | Järjestöt
Lääkärin sosiaalinen vastuu

Tilaamalla eettiset lahjat helposti LSV:n nettikaupasta tuet LSV:n pitkäaikaista työtä rauhan, kehitysyhteistyön sekä terveyspolitiikan saralla. Myynnissä aineettomia lahjoja, seinäkalentereita ja rauha-aiheisia t-paitoja.

Koriste-esineet, Lapset ja nuoret, Mielenterveys, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vaatteet ja tekstiilit, Vammaiset
Yritykset
Mangomaa

Mangomaa tuo kauniita, laadukkaita ja käsityönä valmistettuja tuotteita suoraan tekijöiltään Keniasta.

Käsityöt, Kirjat, Koriste-esineet, Korit, Kortit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Mannerheimin Lastensuojeluliiton verkkokauppa

Tuotteilla tuetaan liiton työtä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi.

Kirjat, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Me We

Me We tekee erityisen merkityksellisiä lahjoja! Lahjan taika on viestissä, jonka sisällön sinä päätät ja jonka me puolestamme muotoilemme ja painamme Suomessa tuotettuun luomupuuvillaiseen pipoon tai vaikka 100% kierrätysmateriaalista valmistettuun t-paitaan.

Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Mereija Oy

Mereija myy kestävän kehityksen periaatteella valmistettuja koruja, laukkuja ja vaatteita sekä muita tuotteita. Tuotteet on valmistettu jo olemassa olleista materiaaleista, joten osalla voi olla jo pitkäkin historia takanaan. Ompelimossaan Mereija korjaa, muodistaa ja valmistaa vanhasta uutta, asiakkaan omista materiaaleista.

Jalkineet, Käsityöt, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Mifuko

Valmistettu Keniassa ja suunniteltu Suomessa. Mifuko tekee yhteistyötä pienten afrikkalaisten käsityöpajojen kanssa. Mifukon design-tuotteet tuovat iloa sekä käyttäjilleen pohjoisessa että valmistajilleen etelässä!

Jalkineet, Korut, Laukut ja kassit
Yritykset
MUMs helping mums

Hanki verkkokaupasta eettistä designia Etelä-Afrikasta.

Huonekalut, Käsityöt, Koriste-esineet, Laukut ja kassit, Matot
Yritykset
Osuuskauppa Oma Maa

Osuuskauppa Tuusulan Oma Maa on paikallisten viljelijöiden omistama osuuskunta. Valikoimasta löytyy elintarvikkeiden lisäksi muun muassa ekologisesti tuotettuja pesuaineita. Voit myös antaa läheisillesi lahjaksi lahjakortin kauppaan.

Elintarvikkeet, Hygienia, Kirjat
Yritykset
Osuuskunta Hyväntekijä

Verkkokaupassa on laaja valikoima eettisiä ja ekologisia tuotteita, kuten ekologisia pesuaineita ja luomukosmetiikkaa sekä kierrätys- ja luonnonmateriaaleista valmistettuja käyttötavaroita.

Elintarvikkeet, Hygienia, Korut, Kosmetiikka, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Peru Shop

Ostamalla perulaisia käsitöitä parannat paikallisten käsityöläisten toimeentuloa ja kannustat heitä vaalimaan ja ylläpitämään omia perinteisiä käsityötaitojaan.

Käsityöt, Korut, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Plan Shop

Planin verkkokaupasta voi hankkia esimerkiksi kehitysmaissa valmistettuja koruja ja sisustustuotteita skandinaaviseen makuun.

Jalkineet, Kirjat, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Laukut ja kassit, Lelut, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
Rauhanaseman verkkokauppa

Eettisiä joululahjamahdollisuuksia aina kirjoista t-paitoihin.

Kirjat, Kortit, Lehtitilaukset, Vaatteet ja tekstiilit
Maailmankauppojen liiton jäsenet
Reilun kaupan verkkokauppa Juuttiputiikki

Perinteiset kehitysmaa- ja maailmankauppakäsityöt pukinkonttiin.

Hygienia, Jalkineet, Korit, Kortit, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Maailmankauppojen liiton jäsenet
Reilun kaupan verkkokauppa Kirahvi

Perinteiset kehitysmaa- ja maailmankauppakäsityöt Intiasta ja Bangladeshista.

Hygienia, Käsityöt, Koriste-esineet, Korit, Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen luonnonsuojeluliitto

Anna lahja samalla kertaa luonnolle ja ystävällesi.
Luonnonsuojeluliiton aineettomien lahjojen kauppa on avattu.
Haluamme auttaa tulevana vuonna niin norppaa kuin monia muitakin luontomme asukkeja.
Valitse oma suosikkisi kymmenestä lahjoituskohteesta!

Eläimet ja maatalous, Koriste-esineet, Kortit, Kosmetiikka, Laukut ja kassit, Ympäristö ja metsät
Järjestöt
Suomen Punainen Risti

Anna lahjaksi Merkkiteko - lahjoitus Punaisen Ristin toimintaan kaukana tai lähellä. Kaupasta löydät myös Merkkituotteet, joita ostamalla tuet Punaisen Ristin kotimaan toimintaa.

Hätäapu, Kirjat, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Lelut, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen YK-liiton Siniset tuotteet

YK-liiton Siniset tuotteet ovat laadukasta suomalaista designia. Valikoimasta löytyy mm. Marimekon tunnettu olkalaukku YK:n sinisessä värissä. Lisäksi löydät verkkokaupasta tuotteita Globe Hopelta ja Finlaysonilta. Tuotto menee YK-liiton toiminnan tukemiseen ja YK:n päämäärien edistämiseen.

Astiat, Elintarvikkeet, Koriste-esineet, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Yritykset
Tikau-kauppa

Tikau on kokoelma käsintehtyjä kodin sisustustuotteita ja asusteita Intiasta. Mallisto koostuu muun muassa matoista, peitteistä, koreista, laukuista ja huiveista.

Kirjat, Koriste-esineet, Korit, Laukut ja kassit, Matot, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Ukumbin verkkokauppa

Lahjoita pala parempaa tulevaisuutta Kambodzan nuorille Ukumbi ry:n joulukampanjan kautta. Verkkokaupassamme myynnissä tunnelmallisia joulukortteja ja aineettomia lahjoja, joiden tuotoilla edistetään ekologista ja vuorovaikutteista arkkitehtuuria kehittyvissä maissa.

Kortit, Opetus ja koulutus
Yritykset
Yalo-verkkokauppa

Reilun kaupan periaattein ja luomumateriaalein valmistettua tyylikästä ja ylellistä vaatepartta koko perheelle.

Korut, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
Yhteisvastuukauppa

Hanki hyvä mieli Yhteisvastuutuotteilla. Varat käytetään avustustyöhön Suomessa ja ulkomailla.

Astiat, Koriste-esineet, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
Abilis-säätiö

Tue pakolaisleirien vammaisia! Vaikka monet pakolaiset onnistuvat saapumaan Eurooppaan, on heidän joukossaan vain vähän vammaisia henkilöitä. Suurimmalla osalla vammaisista pakolaisista on vaikeuksia liikkua pitkiä matkoja, ja he jäävät lähellä sijaitseviin pakolaisleireihin. Abilis-säätiö auttaa vammaisia pakolaisia leireillä, tukee heidän tulonhankintaansa ja näin parantaa heidän elämänlaatuaan.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Vammaiset
Kepan jäsenet | Järjestöt
African Care

African Caren verkkokaupassa joulumieltä voi välittää edistämällä Etelä-Somalian Afgoin naisten asemaa ja hyvinvointia.  Eettisten lahjojemme kautta voit taata turvallisen synnytyksen, lahjoittaa äitiyspakkauksen, tai antaa naisille mahdollisuuden turvata oman tulevaisuutensa käsityöpaketin tai ompelukoneen kautta.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Suoja ja vaatetus
Järjestöt
Amnesty Store

Amnesty Storen valikoimassa on muun muassa eettisesti tuotettuja vaatteita, asusteita, koruja ja kortteja. Verkkokaupan kaikki tuotot käytetään ihmisoikeustyöhön.

Ihmisoikeudet, Kortit, Korut, Kynttilät, Laukut ja kassit, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
FFD

Kylvä siemen tulevaisuuteen! Lahjoita kehitysmaiden viljelijöille. Me FFD:ssä toteutamme hankkeita, jotta kehitysmaiden maaseudusta tulisi elinvoimainen, ruokaturva paranisi ja metsänhoito olisi kestävää. Keräysvaroilla tuetaan kehitysmaiden viljeliöiden koulutusta, järjestäytymistä ja markkinoille pääsyä.

Eläimet ja maatalous, Ruoka, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Filantropian Toivon lahja

Toivon lahja on aineeton lahja, jonka saat sähköpostiisi. Toivon lahjoilla rakennetaan parempaa maailmaa. Niillä tuetaan Filantropia ry:n koulutus- ja kehitysyhteistyöhankkeita, humanitaarista auttamistyötä sekä ortodoksisten paikalliskirkkojen lähetystyötä Itä-Afrikassa ja Euroopassa.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Tasa-arvo, Työ
Järjestöt
Filippiinit-seura ry

Anna lahja, jonka arvo säilyy - tue filippiiniläisen lapsen koulunkäyntiä!

Filippiinit-seuran kumppanijärjestö TFDP (Task Force Detainees of the Philippines) on jo 40 vuoden ajan auttanut ihmisoikeusrikosten uhreja ja poliittisia vankeja perheineen. Filippiinit-seuran kummitoiminnassa voit antaa tukesi näiden perheiden lasten koulunkäynnin turvaamiseksi.

Pienelläkin lahjoituksella olet edistämässä lasten mahdollisuutta käydä koulua!

Ihmisoikeudet
Järjestöt
Finnwatch

Osta kaverille jouluahjaksi Finnwatchin raportti! Vaihtoehtoina kaksi tutkimusta: veroparatiisitoiminnan aiheuttama verovaje tai
kehitysyhteistyörahoilla toimivien yritysten vastuullisuus. Kaverille
lahjasta voi kertoa sähköpostitse toimitettavalla tulostettavalla
kunniakirjalla.

Tutkimukset ja raportit
Järjestöt
HelsinkiMission Aikalahja

Yli 400 000 ihmistä Suomessa kärsii yksinäisyydestä. Yksinäisyys on kuin vankila, josta ei löydy ulospääsyä. Yksinäisyyden voi poistaa vain toinen ihminen. Jotta voisimme rekrytoida ja kouluttaa lisää vapaaehtoisia auttajia sekä ylläpitää keskustelu- ja kriisiavun palveluamme tarvitsemme tukeasi.

Aikalahja on vaihtoehto tavaralle. Ostamalla HelsinkiMission eettisen Aikalahjan annat koulutettujen vapaaehtoisten aikaa ja läsnäoloa niille lähimmäisille, nuorille ja vanhuksille, jotka ovat jääneet täysin yksin.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo
Kepan jäsenet | Järjestöt
Interpedia

Eettisten lahjojen kaupastamme saat aineettomia paketteja, jotka tekevät hyvää. Lahjoilla edistetään lapsen oikeuksia ja koulutusta Bangladeshissa, Etelä-Afrikassa, Etiopiassa, Kolumbiassa, Nepalissa ja Thaimaassa. Anna lapselle lahjaksi parempi tulevaisuus. Hyvä lapsuus on lapsen oikeus.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus
Kepan jäsenet | Järjestöt
Kehitysmaayhdistys Pääskyt

Emmaus Helsingin kirpputorilla Mäkelänkadulla on myytävänä kauniita perulaisia ja intialaisia käsitöitä. Ostamalla tuet Pääskyjen hankkeita köyhien intialaisten naisten ja perulaisten lasten hyväksi. Elämänpuu-adressilla voit myös tukea ruokaturvaa ja toimeentuloa Perussa.

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Ruoka, Tasa-arvo, Työ, Vaatteet ja tekstiilit
Kepan jäsenet | Järjestöt
Kirkon Ulkomaanavun toisenlainen lahja

Lähetä verkkokaupasta kehitysmaahan jotain aidosti tarpeellista, kuten koulupuku, moskiittoverkko tai kanoja.

Eläimet ja maatalous, Hätäapu, Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Työ, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Kulttuurikameleontit

Anna joululahja Kairon katulapsille. Mahdollisuuksia on monenkokoisia, aina katulapsen välipalasta nuoren katuäidin äitiyspakkaukseen tai työpajaopettajan palkkaan. Saat meiltä kauniin joulukortin lähetettäväksi eettisen joululahjan saajalle.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Suoja ja vaatetus, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Kepan jäsenet | Järjestöt
Kuurojen Liitto

Tue kehitysmaiden kuuroja! Lahjoita ugandalaisille vanhemmille kieli, jolla he voivat keskustella lapsensa kanssa. Anna kuurolle tansanialaiselle mahdollisuus yrityksen perustamiseen tai tue kambodzhalaisen nuoren kuuron matkaa koulutiellä.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Vammaiset
Kepan jäsenet | Järjestöt
Käymäläseura Huussi

Helpota lasten hätää, lahjoita huussi ja tarvikkeita tai ryhdy huussikummiksi! Lahjoitusten avulla rakennetaan kuivakäymälöitä, vesipisteitä ja annetaan terveyskoulutusta Sambiassa! Lahjalla varmistat puhtaamman ja terveemmän elinympäristön sekä parannat konkreettisella tavalla koulujen ja perheiden elinolosuhteita.

Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet
Kepan jäsenet | Järjestöt
Liike

Tue tansanialaisten peruskoulujen liikunnanopetusta uudella tavalla. Liikunta houkuttelee lapset kouluun ja motivoi heitä oppimaan.

Lapset ja nuoret, Liikunta ja urheilu, Opetus ja koulutus
Järjestöt
Luonnonperintösäätiö

Anna lahjaksi pala suomalaista ikimetsää. Luonnonperintösäätiön korteilla ja adresseilla osallistut ikimetsien suojeluun.

Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Lääkärin sosiaalinen vastuu

Tilaamalla eettiset lahjat helposti LSV:n nettikaupasta tuet LSV:n pitkäaikaista työtä rauhan, kehitysyhteistyön sekä terveyspolitiikan saralla. Myynnissä aineettomia lahjoja, seinäkalentereita ja rauha-aiheisia t-paitoja.

Koriste-esineet, Lapset ja nuoret, Mielenterveys, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vaatteet ja tekstiilit, Vammaiset
Kepan jäsenet | Järjestöt
Maailma, me kaikki

Lahjoita tänä vuonna gambialaiselle lapselle askeleita
tulevaisuuteen. Tue esimerkiksi MMK:n esikoulua, jonka kautta varattomien lasten on mahdollista päästä peruskouluun.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Suoja ja vaatetus, Tasa-arvo
Kepan jäsenet | Järjestöt
Naisten Pankki

Lukuisat kehitysmaiden naiset unelmoivat mahdollisuudesta elämänsä muuttamiseen juuri nyt. Ryhtymällä Naisten Pankin tukijaksi sinä voit auttaa heitä toteuttamaan tämän unelman.

Ihmisoikeudet, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Kepan jäsenet | Järjestöt
Nakurun lapset

Lahjoita esimerkiksi lastenhoitajan kuukauden palkka kenialaiseen lastenkotiin tai ammattikoulun opettajalle puolen kuukauden palkka.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Kepan jäsenet | Järjestöt
Pelastakaa Lapset - Rädda Barnen

Tule mukaan täyttämään lasten toiveita kotimaassa ja maailmalla. Anna lahjaksi kaunis joululahjakortti tai sähköinen joulukortti, jossa kerrotaan, kuinka lahjasi täyttää lapsen toiveen.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Järjestöt
Pelastusarmeijan Joulupata

Perinteinen keräys kohdennetaan kymmenille tuhansille vähäosaisille lapsiperheille ja syrjäytyneille ihmisille Suomessa.

Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Ruoka
Kepan jäsenet | Järjestöt
Planin aineettomat lahjat

Aineeton lahja on eettinen ja aineeton lahjapalvelu, jossa voit tehdä lahjoituksen haluamaasi Planin kohteeseen ja lähettää e-kortin.

Ihmisoikeudet, Lapset ja nuoret, Liikunta ja urheilu, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Vammaiset
Järjestöt
Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat SANSA

Anna lahjaksi radio- tai televisio-ohjelma-aikaa. SANSAn kautta voit tukea esimerkiksi arabiankielisille nuorille tai naisille suunnattua kristillistä radio- tai televisio-ohjelmaa.

Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Tasa-arvo
Järjestöt
SASKin eettiset joululahjat

Antamalla lahjaksi SASKin aineettoman lahjan tuet työelämän perusoikeuksien puolesta tehtävää kehitysyhteistyötä maailman köyhimmissä maissa. Lahjavaihtoehdot vaihtelevat aineettomasta timantista aineettomiin boksereihin ja pyjamaan.

Ihmisoikeudet, Tasa-arvo, Työ
Kepan jäsenet | Järjestöt
Solidaarisuus

Tavaralahjojen sijaan voit antaa ystävillesi eettisiä ja ekologisia Solidaarisuuslahjoja. Solidaarisuuslahjalla annat ison annoksen iloa lahjan vastaanottajalle ja kehitysmaiden perheille ja yhteisöille. Solidaarisuuden luotettavat ja pitkäaikaiset paikalliset kumppanit vastaavat lahjasi perille menosta kohdemaissamme.

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
SOS-Lapsikylän verkkokauppa

Ostamalla lahjoitustuotteita tuet SOS-Lapsikylän lastensuojelutyötä, ja olet näin mukana tarjoamassa huostaan otetuille ja lastensuojelun tuen piirissä oleville lapsille mahdollisuuden turvalliseen lapsuuteen.

Lapset ja nuoret
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen kirjastoseura: Tietolahja

Tue tiedon saatavuutta, lukutaitoa ja tasa-arvoista tietoyhteiskuntakehitystä Namibiassa ja Tansaniassa. Lähetä jouluntoivotukset suoraan sivuiltamme sähköisellä kortilla!

Opetus ja koulutus, Tasa-arvo
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen luonnonsuojeluliitto

Anna lahja samalla kertaa luonnolle ja ystävällesi.
Luonnonsuojeluliiton aineettomien lahjojen kauppa on avattu.
Haluamme auttaa tulevana vuonna niin norppaa kuin monia muitakin luontomme asukkeja.
Valitse oma suosikkisi kymmenestä lahjoituskohteesta!

Eläimet ja maatalous, Koriste-esineet, Kortit, Kosmetiikka, Laukut ja kassit, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen Lähetysseuran Onnen lahjat

Anna tavaralahjan sijaan ystävällesi, sukulaisellesi tai yhteistyökumppanillesi eettinen ja ekologinen Onnen lahja. Hyväntekeväisyyslahja tuo lahjan saajalle iloa. Samalla lahja antaa kehitysmaiden ihmisille avaimet onneen.

Hätäapu, Koti ja asuminen, Lähetystyö, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Pienlainat, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ, Vammaiset, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Suomen Pakolaisapu: Parempi lahja

Parempi lahja, kuten lukutaito tai ammatti, auttaa Liberian, Sierra Leonen ja Ugandan pakolaisia sekä paluumuuttajia toipumaan sodasta. Myös pieniä lahjoja, kuten aapisia ja koruja.

Eläimet ja maatalous, Opetus ja koulutus, Sanitaatio ja puhdas vesi, Ympäristö ja metsät
Järjestöt
Suomen Punainen Risti

Anna lahjaksi Merkkiteko - lahjoitus Punaisen Ristin toimintaan kaukana tai lähellä. Kaupasta löydät myös Merkkituotteet, joita ostamalla tuet Punaisen Ristin kotimaan toimintaa.

Hätäapu, Kirjat, Koriste-esineet, Kortit, Korut, Koti ja asuminen, Lapset ja nuoret, Lelut, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Vaatteet ja tekstiilit
Järjestöt
Suomen UNICEF: UNICEF-lahjat

UNICEF-lahjan antamalla varmistat elintärkeiden tarvikkeiden toimituksen lapsille ja heidän perheilleen ympäri maailman.

Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Terveydenhuolto ja lääkkeet
Järjestöt
Tikau Share -aineettomat lahjat

Tikau Share ry:n lahjakorteilla tuet pienen intialaisen kastittomien kylän perheitä, joiden asumukset vaurioituvat pahasti syklooni Phailinin iskiessä Odishaan lokakuussa. Tänä jouluna voit ostaa lahjaksi heinäkaton, polkupyörän tai vaikkapa englanninkielen oppikirjan. Lahjoitusta vastaan saat kauniin lahjakortin pukinkonttiin.

Eläimet ja maatalous
Kepan jäsenet | Järjestöt
Ukumbin verkkokauppa

Lahjoita pala parempaa tulevaisuutta Kambodzan nuorille Ukumbi ry:n joulukampanjan kautta. Verkkokaupassamme myynnissä tunnelmallisia joulukortteja ja aineettomia lahjoja, joiden tuotoilla edistetään ekologista ja vuorovaikutteista arkkitehtuuria kehittyvissä maissa.

Kortit, Opetus ja koulutus
Kepan jäsenet | Järjestöt
UN Women: Eettiset lahjat

Anna tavaralahjan sijaan tänä jouluna hyvää mieltä! UN Womenin eettiset lahjat ovat aineettomia lahjoja, joilla ilahdutat ystävääsi ja vaikutat naisten ja tyttöjen elämään eri puolilla maailmaa.

Hätäapu, Mielenterveys, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo, Työ
Yritykset
WordDive

Anna lahjaksi kielitaito - arvokas ja hyödyllinen lahja, joka tuottaa iloa pitkään. WordDiven kielikurssit toimivat tietokoneella, tabletilla ja iPhone-puhelimella. Ympäristöystävällisen lahjan hiilijalanjälki on lähes olematon, ja voit hankkia sen ilman jouluruuhkassa shoppailun stressiä.

Opetus ja koulutus
Kepan jäsenet | Järjestöt
World Visionin eettisten lahjojen kauppa

World Visionin eettinen joululahja on siitä erityinen lahja, että sillä on aina kaksi saajaa: toinen kotimaassa ja toinen kaukana kehitysmaassa. Kehitysmaassa se pelastaa ihmishenkiä – se on siis todellisuudessa valtavan arvokas lahja, vaikka sen rahallinen arvo ei sitä meille olisikaan. Hyviä ostoshetkiä – Shop until no kid drops!

Eläimet ja maatalous, Lapset ja nuoret, Opetus ja koulutus, Ruoka, Sanitaatio ja puhdas vesi, Tasa-arvo, Terveydenhuolto ja lääkkeet, Työ
Kepan jäsenet | Järjestöt
WWF: Anna joululahja luonnolle!

Tee lahjoitus Itämerelle, lumileopardille tai saimaannorpalle ja jaa moninkertaisesti iloa sähköisellä joulutervehdyksellä!

Eläimet ja maatalous, Ympäristö ja metsät
Kepan jäsenet | Järjestöt
Yhteiset Lapsemme ry

Ostamalla eettisen lahjan tuet kehitysyhteistyöhankettamme, jota toteutamme yhteistyössä bolivialaisen kumppanijärjestön Defensa de niñas y niños’in (DNI) kanssa.

Järjestö on tehnyt jo vuosikymmeniä työtä Boliviassa lasten oikeuksien ja demokratiakehityksen puolesta ja väkivaltaa ja syrjintää vastaan.

Ihmisoikeudet, Koti ja asuminen, Opetus ja koulutus, Tasa-arvo