Mikä Kepa?

Jaa:

Mikä Kepa?

Kepa on asiantuntijaorganisaatio ja suomalaisten kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kattojärjestö, ja siihen kuuluu yli 300 järjestöä ympäri Suomea.

  • Kepa tukee suomalaisia järjestöjä koulutuksella ja neuvonnalla niin, että niiden tekemä kehitysyhteistyö ja globaalikasvatus olisi mahdollisimman laadukasta ja tuloksellista. Koulutuksissamme kävi 711 osallistujaa vuonna 2015.
  • Suuri osa suomalaisista kuuluu johonkin kehitysyhteistyötä tekevään järjestöön tai yhdistykseen, ja järjestöt kokevat palvelumme erittäin hyödyllisiksi. Jäsenistömme mukaan teemme suomalaisten järjestöjen työstä parempaa ja vaikuttavampaa.
  • Kepa on myös tärkeä toimija suomalaisen järjestökentän yhteen tuomisessa. Esimerkiksi Maailma kylässä -festivaali tuo vuosittain yhteen noin 300 järjestöä ja 85 000 ihmistä ja Mahdollisuuksien torit noin 27 000 ihmistä ympäri Suomea.
  • Asiantuntijaorganisaationa Kepa tarjoaa tietoa globaaleista ongelmista ja niiden vaikutuksista kehitysmaissa. Tuottamamme tieto on niin päättäjien, järjestöjen kuin kansalaistenkin käytettävissä. Näin he saavat tiedon siitä, minkälaisia vaikutuksia heidän tekemillään päätöksillä saattaa olla maapallon toisella laidalla.
  • Kepalla ei ole omia kehitysyhteistyöhankkeita, mutta Etelässä tuemme paikallista kansalaisyhteiskuntaa, jotta se pystyisi edistämään sosiaalista kehitystä paikallisesti.

Kepa on perustettu vuonna 1985, ja järjestön toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroista noin 3,68 miljoonalla eurolla vuonna 2016. Lisäksi Kepalla on omaa varainhankintaa.

Periaatteet ja arvot
Tavoitteena on maailma, jossa rauha, ihmisoikeudet ja kestävä kehitys ovat toteutuneet ja jossa toimitaan tasa-arvon, demokratian ja yhteisvastuun hengessä.
Jäsenjärjestöt
Kepan jäsenkenttään kuuluu yli 300 järjestöä. Joukkoon mahtuu sekä isoja organisaatioita että pieniä, muutaman aktiivin yhdistyksiä.
Organisaatio
Ylin päätäntävalta Kepassa on kahdesti vuodessa kokoontuvalla yhdistyksen kokouksella. Toimintaa ohjaa jäsenjärjestöjen valitsema hallitus.
Asiakirjat
Kepan vuosikertomukset, tuloslaskelmat, strategia, periaatejulistus ja säännöt ovat ladattavissa tästä osiosta.
Logot
Kepan logon on suunnitellut Sami Kortemäki vuonna 2005. Logon voi ladata Kepan sivuilta sekä verkkoa että printtiä varten.
Historia
Kepan synnyn taustalla vaikutti prosenttiliike. Perustamiskokoukseen osallistui 56 järjestöä.
Usein kysyttyä
Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin, kuten kuka Kepaa rahoittaa, miten pääsee töihin kehitysmaihin, miten voi tukea Kepan toimintaa sekä tilastoja ja muita perustietoja kehitysyhteistyöstä.