Blogi

Jaa:

Viisi hyvää linkkiä

Jukka Aronen

Jukka Aronen

Verkkojulkaisujen päätoimittaja

30.3.2012

Kuva: Nelson Mandela Centre of Memory.

Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Tällä kertaa vuorossa Nelson Mandela, Maailmanpankin hankkeet, köyhyys ruokakaupan tiskillä, Afrikan kännykkäräjähdys ja intialainen ovikellokampanja.

1. Nelson Mandelan arkisto

Google on ollut mukana keräämässä Nelson Mandelan elämän paloja yhteen digitaaliseksi arkistoksi. Lopputulos on hieno visuaalinen verkkopalvelu.

2. Maailmanpankin hankkeet kartalla

Maailmanpankki on planeetan suurin kehitysrahoittaja, mutta missä pankin hankkeet sijaitsevat? Karttapalveluun on merkitty 30 000 projektia, ja niihin voi tutustua detaljitasolla.

3. Miltä köyhyys näyttää ruokakaupassa?

Pekingiläinen taloustieteilijä ja valokuvaaja tutkivat, paljonko virallisella köyhyysrajalla elävä pystyy ostamaan ruokaa. Ostoksia kuvattiin muun muassa Australiassa, Madagascarilla, Ranskassa ja Nepalissa.

4. Afrikan kännykkäräjähdys

Viime vuonna Afrikassa oli 500 miljoonaa kännykkää. Vuonna 2016 tulee vastaan jo miljardin raja. Millaista muutosta matkapuhelimet tuovat ihmisten elämään? Siitä kertoo tiivistetysti USAIDin infografiikka.

5. Soita ovikelloa

Intiasta on leviämässä maailmalle kampanja, jolla ehkäistään naisiin kohdistuvaa kotiväkivaltaa. Yhtenä keskeisenä keinona on ovikellon soittaminen.

Asiasanat

Kommentit

Säännöt

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
CAPTCHAn avulla pyritään estämään automatisoidut roskapostikommentit. If you cannot read Finnish, please send your comments to: comments@kepa.fi.
Kirjoita vastaus alla olevaan kenttään.