Blogi

Jaa:

Bill Easterly: Älkää vain valitko minua Maailmanpankin johtoon

Esa Salminen

Esa Salminen

Verkkojulkaisujen toimitussihteeri

16.3.2012

Kehityskenttä on jo vuosia saanut seurata kaksintaistelua ekonomistien Jeffrey Sachs ja William Easterly välillä. Sachs käy tällä hetkellä julkista kampanjaa päästäkseen Maailmanpankin seuraavaksi pääjohtajaksi — Easterly taas vinoilee julkisesti, ettei häntä itseään missään nimessä tulisi valita sinne.

Nimitykset Maailmanpankin johtoon pitää antaa ensi viikolla. Kirjoittamattoman säännön mukaan pääjohtaja on yhdysvaltalainen, ja monet veikkaavat ulkoministeri Hillary Clintonin saavan Obaman siunauksen ja sitä kautta koko viran.

Ban Ki-moonin neuvonantaja ja Columbian yliopiston Earth Instituten johtaja Jeffrey Sachs kampanjoi valintansa puolesta. Sachsin arkkivihollinen William Easterly käy vastakampanjaa Sachsille vinoilevalla blogikirjoituksella, jossa hän muun muassa lupaa, että pankin pääjohtajana hän ei ylläpitäisi teknokraattista illuusiota siitä, että kehitys on jotakin, mitä "me" teemme "niille".

Kommentit

Säännöt

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
CAPTCHAn avulla pyritään estämään automatisoidut roskapostikommentit. If you cannot read Finnish, please send your comments to: comments@kepa.fi.
Kirjoita vastaus alla olevaan kenttään.